Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:41 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 23:37

Ηρθε απο την Αθήνα πριν απο τέσσερα χρόνια για σπουδές και φεύγει απο το Αγρίνιο γεμάτη εμπειρίες και αναμνήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τελειώνοντας και φέτος η εκπαιδευτική χρονιά το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε με την Ελισάβετ Κανέλλη, απόφοιτη απο το τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο και μεταφέρει τις απόψεις της για όσα έζησε έδω τα χρόνια που σπούδαζε. Κατάγεται απο την Αθήνα, είναι φοιτήτρια του τμήματος "Διαχείρησης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών" και τα κύρια ενδιαφέροντα της εκτός σχολής είναι το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και η ενεργή συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν πολιτισμικές δράσεις.

image 03

Δύο λόγια για τη σχολή. Πόσα χρόνια φοιτάς στο τμήμα και σε ποιο σημείο βρίσκεσαι τώρα.

Η σχολή μου ονομάζεται «Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών», η οποία αφορά την προβολή και την ανάδειξη του πολιτισμού και αυτό σε συνδυασμό με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Διανύω το 4ο και τελευταίο έτος των σπουδών μου και είμαι ένα βήμα πριν μαζέψω τα πράγματα και τις αναμνήσεις μου και βάλω πλώρη προς τον τόπο μου, την Αθήνα.

Μίλησέ μας για την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.

Στο Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη πολιτιστική δράση με διάφορα δρώμενα, όπως για παράδειγμα θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, καθώς επίσης και εκθέσεις που συμβάλλουν στην προβολή του τόπου.

Πώς σου φαίνεται η περιοχή μας ζώντας η ίδια στην Αθήνα μέχρι χθες;

Για κάθε φοιτητή που αποχωρίζεται τον τόπο του για να σπουδάσει σε κάποιο άλλο μέρος είναι μία πρόκληση και μία εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη. Το Αγρίνιο για εμένα είναι μία πόλη πολύ διαφορετική από τη μεγαλούπολη. Έχει σαφώς λιγότερες επιλογές σε αντίθεση με την Αθήνα, είναι όμως ένας τόπος που εγκλιματίζεσαι πολύ πιο εύκολα, οι αποστάσεις είναι πιο μικρές και οι μετακινήσεις γίνονται με πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Βέβαια παντού υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά σε όποιο τόπο και να βρίσκεσαι.

Μίλησέ μας για τα προβλήματα που αντιμετώπισες στη συγκεκριμένη σχολή (στέγαση, σίτιση, μετακινήσεις).

Το Αγρίνιο εφόσον στεγάζει πανεπιστημιακές σχολές είναι απαραίτητη προυπόθεση να έχει και φοιτητικές εστίες. Αυτό εφόσον δεν συμβαίνει είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς τους φοιτητές σε οικονομικό επίπεδο. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προβληματίζει μία πόλη που θέλει να έχει πανεπιστημιακές σχολές είναι να παρέχει στους φοιτητές που θα φιλοξενήσει δωρεάν στέγαση και σίτιση. Στο Αγρίνιο λοιπόν αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο μας δεσμεύει οικονομικά.
Η μετακίνηση των φοιτητών εξυπηρετείται με αστικά λεωφορεία, κυρίως σε όσους μένουν κοντά στο κέντρο της πόλης. Οι υπόλοιποι φοιτητές που μένουν πιο κοντά στα πανεπιστήμια δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν κάποιο μεταφορικό μέσο, εφόσον η διαδρομή είναι σύντομη. Αυτό είναι και το θετικό σε μία μικρή πόλη.

Την πόλη μας πώς την είδες τα 4 χρόνια που είσαι εδώ; Έχει πολιτιστική ανάπτυξη αξιόλογη;

Συγκριτικά με τον πρώτο χρόνο που ήρθα στο Αγρίνιο, δηλαδή το 2014, η αλήθεια είναι ότι γίνονται ολοένα και περισσότερες δράσεις που έχουν πολιτιστικό περιεχόμενο, στις οποίες έχω συμμετάσχει κι εγώ ως φοιτήτρια. Βέβαια, μπορεί επίσης να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τους πολιτιστικούς φορείς που έχει και να τους προβάλλει. Στο σημείο αυτό όμως θέλω να αναφέρω τη συμβολή των ανθρώπων αυτών που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις και που με το έργο τους δίνουν άλλη πνοή σε αυτή την πόλη.

Ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας και τους φοιτητές που τώρα θα κάνουν την επιλογή των σχολών σαν υποψήφιοι (μηχανογραφικό).

Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι η επιλογή που θα κάνουν να τους προσφέρει ευτυχία και μόνο! Όσον αφορά τους υποψήφιους φοιτητές θέλω να τονίσω να κοιτάξουν αρχικά όλες τις σχολές πολύ προσεκτικά και να καταλήξουν σε αυτή και μόνο που τους αρέσει. Εξάλλου οι επιλογές μας είναι αυτές που μας καθορίζουν! Καλή σταδιοδρομία λοιπόν στους νέους φοιτητές! Καλές και δημιουργικές αναζητήσεις σε όλους όσους κάνουν όνειρα και βάζουν στόχους!!

image 05

To AgrinioBestOf.gr σε ευχαριστεί για την συνέντευξη και σου εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία !!!

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 9000 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 01:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033