Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  11:25 πμ
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 21:08

Ένα φεστιβάλ «κατά της απανθρωπιάς» έρχεται να ταράξει τα μουσικά νερά της πόλης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πριν από τέσσερα χρόνια, μια παρέα γυμνασιόπαιδων από το Αγρίνιο, αποφάσισε να κάνει πράξη την αλληλεγγύη μέσω της μουσικής. Η ιδέα ήρθε αυθόρμητα, με την απλή σκέψη του  «τερπνόν μετά του ωφελίμου», της διασκέδασης στην προκειμένη περίπτωση, της εκτόνωσης μέσω της μουσικής, με σκοπό την προσφορά σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Κάπως έτσι οργανώθηκε το 2012 το πρώτο anti-inhumanity festival. Η ιδέα ανήκε αρχικά στον μαθητή της δευτέρας τάξης του Γυμνασίου, τότε, Θοδωρή Θεοδωρίδη, ενώ τα έσοδα παραχωρήθηκαν εξ’ ολοκλήρου στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Το φεστιβάλ συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά, με τα έσοδα να διατίθενται στον σύλλογο «Παιδικά Όνειρα».

Το 2014 τα έσοδα του φεστιβάλ δεν ήταν αρκετά, ωστόσο ο Θοδωρής, μαθητής πια της δευτέρας λυκείου και η ομάδα Asgaror Records που ανέλαβε μαζί του τη διοργάνωση του φεστιβάλ μέσα στα χρόνια, δεν το εγκατέλειψαν. Φέτος διοργανώνουν στις 6 Σεπτεμβρίου στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου, το τέταρτο anti-inhumanity festival .Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν φέτος στην Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, ενώ η είσοδος-Οικονομική Ενίσχυση θα είναι 2 ευρώ.pol-anti-inhumanity-festival2

Το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν τέσσερις τοπικές μπάντες με εναλλακτικό, ροκ και λίγο από έντεχνο ήχο, ενώ την  ημέρα του φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο τουρνουά tichu, graffiti και έκθεση  φωτογραφίας.

Το anti-inhumanity festival σαν τίτλος, ήρθε αυθόρμητα, ήταν κάτι που ταίριαζε και με τον ανθρωπιστικό σκοπό του φεστιβάλ και απλά έμεινε, εξηγεί ο Θοδωρής.pol-anti-inhumanity-festival3

 «Ο εθελοντισμός είναι και πρέπει να αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας.Για να χτιστεί μια σωστή κοινωνία, για εμένα τουλάχιστον, πρέπει να βασιστούμε στο ισχυρότερο όπλο μας. Την αλληλεγγύη. Άσχετα με τα προσωπικά πολιτικοκοινωνικά πιστεύω του καθενός, η αλληλεγγύη είναι ή τουλάχιστον οφείλει να είναι έμφυτη στον κάθε άνθρωπο για να μπορέσουμε να συμβιώσουμε αρμονικά δίχως διαταραχές που θα καταστρέφουν όλο και περισσότερο την σχέση μας με τους συνανθρώπους μας. Οργανώσεις όπως,το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα «Παιδικά Όνειρα»  και η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, επιδιώκουν να δείξουν με το έργο τους το πραγματικό πρόσωπο της αλληλεγγύης.pol-anti-inhumanity-festival4Εμείς,η γενιά μας, είμαστε αυτοί που καλούμαστε να χτίσουμε την κοινωνία που θα βασίζεται σε αυτές στις αρχές, κάνοντας ο καθένας από το λιγότερο που μπορεί να κάνει ως το περισσότερο. Έτσι μπορεί να βοηθήσει στην θεμελίωση της πολιτείας, αυτής που προανέφερα με τις αρχές που επίσης προανέφερα. Το Anti-Inhumanity Festival είναι μία από αυτές τις προσπάθειες. Την ξεκίνησα όταν ήμουν 14 χρονών και την συνεχίζω τώρα, στα 17 μου πλάι στην Asgaror Records, την ομάδα που πλέον φτιάξαμε για να κάνουμε τέτοιες κινήσεις. Τέσσερα χρόνια παλεύουμε και συνεχίζουμε ακάθεκτοι ώστε να δίνουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μήνυμα μας και αυτό επιδιώκουμε να περάσουμε. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», δηλώνει ο Θοδωρής.

πηγή: http://agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2886 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.