Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  11:36 πμ
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 18:44

Επιμνημόσυνη δέηση στα Καραμανέικα πριν το Συνέδριο για τον Καραϊσκάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του διήμερου (21-22 Αυγούστου ) επιστημονικού συνεδρίου , υπό την αιγίδα των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου , στον Άγιο Βλάση Αγρινίου και στο Μεσολόγγι με θέμα «Η προσωπικότητα και η δράση του αρχιστράτηγου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Επανάσταση του 1821: Από την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου μέχρι και τη Μάχη της Αράχωβας ».
Με την ευκαιρία του συνεδρίου μάλιστα σήμερα το πρωί τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στην «αναμνηστική στήλη ευγνωμοσύνης για τον Αρχιστράτηγο Γ. Καραϊσκάκη και τους πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας στη Μάχη του Σοβολάκου ή Αγίου Βλασίου (16 Ιαν. 1823)», που βρίσκεται στα Καραμανέικα, 39ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Αγρινίου – Καρπενησίου. Η τελετή έγινε σε
συντονισμό –επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραμανεΐκων «Ο Καραϊσκάκης», παρουσία του δημάρχου Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου.
Ακολούθησε εξάλλου επίσκεψη των συνέδρων στα Ταμπούρια του Καραϊσκάκη (τοποθεσία Κορομηλιά), όπου έγινε και η ιστορική μάχη (Ιαν. 1823) λίγες μέρες μετά την πρώτη αποτυχημένη πολιορκία του Μεσολογγίου.

koi-deisi-karaiskakis2koi-deisi-karaiskakis3koi-deisi-karaiskakis4

πηγή: http://agrinionews.gr 

Διαβάστηκε 2854 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.