Κυριακή, 3η Δεκεμβρίου 2023  2:31 μμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 17:52

Κατακτώντας κορυφές με την Ομάδα Πεζοπορίας & Ορειβασίας των νέων της Κοιλάδας του Αχελώου (ΦΩΤΟ) (www.madeingreece.news)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εν’ όψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος αλεξίπτωτου πλαγιάς που γίνεται κάθε χρόνο στον Εμπεσό Ορεινού Βάλτου, η ομάδα νέων, πεζοπόρων/ορειβατών που κατάγονται από εκεί και ασχολούνται με την τουριστική ανάδειξη της περιοχής – ανέβηκαν ορειβατώντας στο υψηλότερο σημείο της Καλάνας Βάλτου – ενός απάτητου βουνού, αγνώστου προορισμού για πεζοπορικές & ορειβατικές εκδρομές.

Η Καλάνα ή Κανάλα, ακουμπάει από τη μια μεριά της στον Αχελώο ποταμό κι ενώνει κυκλικά το Περδικάκι (Σακαρέτσι) με το Τρίκλινο, και τους Χαλκιόπουλους με το Σταθά και τον Εμπεσό, για το λόγο αυτό κατείχε σπουδαία στρατηγική θέση απ’ την Αρχαία εποχή ως τα μετέπειτα επαναστατικά χρόνια.

«Παλεύουμε να κάνουμε τα βουνά του Αχελώου γνωστά, σ’ όσους αγαπούν την ελληνική γη και να επισκεφτούν τον τόπο μας, “οργανώνουμε αποστολές” που σχετίζονται με δραστηριότητες σχετικές με τη φύση και το περιβάλλον…

Στόχος μας, να ξαναφτιάξουμε τα παλιά μονοπάτια των προγόνων μας, σημεία-περάσματος με τουριστικό ενδιαφέρον, αξιοποιώντας τις ομορφιές της περιοχής μας», μας δήλωσαν τα παιδιά της Ορειβατικής Ομάδας.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κορίνθου και της Άρτας που πλαισίωσαν την αποστολή αυτή κι η οποία στοχεύει να γίνει θεσμός κάθε χρόνου, σε συνδυασμό με το διαγωνισμό του Paragliding Εμπεσού.

Σας προσκαλούμε, και σας προκαλούμε να περπατήσουμε ξανά μαζί, στα βουνά των δικών μας θεών!

Φωτογραφίες: Ομάδα Πεζοπορίας & Ορειβασίας Ορεινού Βάλτου.

Για επικοινωνία σελίδα facebook:www.facebook.com/kalanaorinosvaltos

madeingreece.news

 

Διαβάστηκε 6084 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία