Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:56 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 00:24

Με οκτώ μετάλλια επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboard 2017 που έγινε στην Βουλιαγμένη o Α.Σ.Α. «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα wakeboard πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Βουλιαγμένης το Σ/Κ 7-8 Οκτωβρίου 2017. Σε αυτό συμμετείχαν και αθλητές – αθλήτριες από την σύλλογο του Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» οι οποίοι επέστρεψαν με οκτώ μετάλια εκ τω οποίων τα δύο xρυσά. Για την διοργάνωση αυτή και την συμμετοχή του «ΤΡΙΤΩΝΑ» μίλησε στο AgrinioBestOf.gr ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Kος Νίκος Σκόνδρας καθώς και η αθλήτρια Σίσσυ Γιγκλά με τον πατέρα της.

tritonas panelinio okt 2017 07

Ο Κος Νίκος Σκόνδρας δήλωσε ότι ο χώρος που έγινε η διοργάνωση ηταν καλός αλλά σύμφωνα με δηλώσεις παρευρισκομένων αθλητών από όλη την Ελλάδα το καλύτερο μέχρι στιγμής μέρος για Wakeboard είναι η λίμνη Τριχωνίδα.

Από το Αγρίνιο συμμετείχαν 13 αθλητές οι οποίοι απέσπασαν οκτώ διακρίσεις.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν:

Γιγκλά Σίσσι 1η  στην Κατηγορία Under 9

Κατσίρα φωτεινή 2η στην Κατηγορία Open Woman

Σκόνδρα Αγάθη 3η στην Κατηγορία Under 12

Πιστιόλα Αννα 2η στην Κατηγορία Under 14

Γεωργοπούλου Αναστασία 3η στην Κατηγορία Under 14

Πιστιόλας Ραφαήλ 3η στην Κατηγορία JuniorMan

Πετροπούλου Θάλεια 3η στην Κατηγορία Master Woman

Αντωνιάδης Πέτρος 1ος στην Κατηγορία Master Man

Σημειωτέον ότι ο κος Αντωνιάδης Πέτρος είναι και ο προπονητής της ομάδας του Τρίτωνα.

Συνολικά συμμετείχαν 52 Αθλητές απο Βουλιαγμένη, Αγρίνιο, Πάρο, Βάρκιζα, Πάτμο και Χαλκίδα.

tritonas panelinio okt 2017 09

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μια εβδομάδα έγινε επίσης με επιτυχία στην Τριχωνίδα και το 8ο TRICHONIAN WAKEBOARD CUP στο οποίο συμμετείχαν 35 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» ανέλαβε κατά μεγάλο ποσοστό (90% περίπου) τα έξοδα και τις συμμετοχές των αθλητών διασφαλίζοντας Βαν για την μεταφορά, ξενοδοχείο και διατροφή καθώς και μεγάλος μέρος του κόστους συμμετοχής. Εν ολίγοις τα χρήματα που εισπράττει ο «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» από τις χορηγίες διατίθενται  για χρήση από τους αθλητές ώστε να υπάρξει συνέχεια και συμμετοχή στα Πανελλαδικά πρωταθλήματα.

Το μήνυμα που στέλνεται στα παιδιά από τον κο Νίκο Σκόνδρα είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες για να τηρείται έτσι το αρχαίο δόγμα «Νούς υγιής εν σώματι υγιή».

Στόχος του «ΤΡΙΤΩΝΑ» και του προέδρου του κου Κώστα Πιστιόλα είναι να φιλοξενηθεί το 2018 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Τριχωνίδα και το 2019 το Πανευρωπαικό.

Σε ερωτησή μας αν ακολουθούν πολλά παιδιά τον αθλημα του Wakeboard ο κος Σκόνδρας μας είπε ότι δεν είναι μεγάλη η προσέλευση με αρνητικό παράγοντα την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα. Ωστόσο ο «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να καλύψει μεγάλο μέρος του κόστους της προπόνησης των αθλητών ώστε να μην είναι αποτρεπτικό και καλεί τους νέους να έρθουν να γνωρίζουν την συγκεκριμένη  αθλητική δραστηριότητα από κοντά.

Πολύ σημαντικό και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο «ΤΡΙΤΩΝΑΣ»  παρόλο που δραστηριοποιρείται από το 2012 είναι 2ος  στην χώρα μετά την Βουλιαγμένη που είναι στον χώρο από το 1937. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γίνεται πολύ καλή και ποιοτική δουλειά.
 
tritonas panelinio okt 2017 01
Η Σίσσυ Γιγκλά

Η χρυσή αθλήτρια των under 9 Σίσσυ Γιγκλά μας δήλωσε ότι είναι 9,5 χρονών, πηγαίνει Τετάρτη Δημοτικού,  κάνει Wakeboard τα τρία τελευταία χρόνια και εντατικά τον τελευταίο χρόνο. Από τεσσάρων ετών έχει ασχοληθεί με μπαλέτο και πατινάζ, την κέρδισε όμως το Wakeboard. Στο σχολείο τα πηγαίνει καλά με τα μαθηματά της και βρίσκει χρόνο για τις προπονήσεις της. Αφιερώνει το βραβείο στην τάξη της στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Ο Κος Φώτης Γιγκλάς πατέρας της Σίσσυς μας δήλωσε: Για μένα σημαντικό σαν γονέας δεν είναι ότι πήρε η κόρη μου το χρυσό μετάλιο. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι 9 π.μ. βούτηξε στα νερά της Βουλιαγμένης με 11 βαθμούς θερμοκρασία και 5 μποφώρ ανέμους. Μεγάλη η χαρά όλων των γονέων όταν βραβεύονται τα παιδιά τους. Για μένα σημαντικό είναι αυτό που αναφέρει ο Πλάτωνας: «Από όλες τις ηδονές η μεγαλύτερη είναι ο έπαινος».
 
tritonas panelinio okt 2017 04
Η Σίσσυ Γιγκλά με τους γονείς της
 

Τα στοιχεία επικοινωνίας με τον «ΤΡΙΤΩΝΑ» είναι:

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «ΤΡΙΤΩΝΑΣ»
Ακαδημία water ski & wakeboard
Λίμνη Τριχωνίδα / Δογρή – Κτήμα Πιθάρι
Γραμματεία: 6934779170
Τμήμα Προπονήσεων: 6934779100
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Τρίτωνας Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου – Blog: tritonasagriniou.blogspot.gr
 
Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http:\\AgrinioBestOf.gr
 
 
Διαβάστηκε 5343 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 19:39
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033