Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 00:09

Σε εξέλιξη η έκθεση φωτογραφίας της ομάδας art8 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα πλαίσια της έκθεσης φωτογραφίας της ομάδας art8 στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο, μιλήσαμε με το μέλος της ομάδας Παναγιώτη Καλτσά ο οποίος δήλωσε στην Χρύσα Σπαή τα παρακάτω:

art8 2017 038
Είμαι μέλος της art8 απο το 2013, ενα χρόνο μετά την ιδρυσή της.  Μες την ομάδα γίνονται μαθήματα φωτογραφίας. Oλα τα μέλη που αριθμούν περι τα 30 άτομα φέρνουν το υλικό τους. Το βλέπουμε, το κριτικάρουμε και έτσι μέσα από αυτή την διαδικασία βελτιωνόμαστε συνέχεια. Ταυτόχρονα μέσα στην ομάδα μαθαίνουμε την ιστορία της φωτογραφίας, βλέπουμε φωτογραφίες από μεγάλους φωτογράφους απο όπου σίγουρα παίρνουμε μυστικά και γνώσεις που χρησιμοποιούμε στην συνέχεια.


Εγώ από το Δημοτικό σχολείο ξεκίνησα να φωτογραφίζω. Εκεί κρυφά από τον πατέρα μου είχα μια μικρή πλαστική φωτογραφική μηχανή και φωτογράφιζα συμμαθητές, γυμναστικές επιδείξεις, στο διάλειμα κλπ. Μου άρεσε αυτή η διαδικασία. Κατόπιν έφερνα το φίλμ στο Αγρίνιο (καθότι έμενα στο Αγγελόκαστρο) το εμφάνιζα και έπαιρνα τις φωτογραφίες. Ολη αυτή η διαδικασία ήταν μια μαγική υπόθεση για μένα. Συνέχιζα να φωτογραφίζω και αργότερα βρέθηκα στην Αθήνα για είκοσι χρόνια. Εκεί συνεργάστηκα με έναν φωτογράφο, πήγαινα μαζί του σε διάφορες εκδηλώσεις κλπ. Μετά όταν ήρθα στο Αγρίνιο σαν υπάλληλος του ΟΤΕ άφησα για λίγο στην άκρη την φωτογραφία καθότι τότε ασχολήθηκα με το ραδιόφωνο και δεν έμενε χρόνος για τίποτε άλλο, αλλά μετά το 2010 άρχισα και πάλι να ασχολούμαι με την φωτογραφία και από το 2013 μέσα από την art8 συνεχίζω την ενασχόληση αυτή.

Η έκθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την προσεχή Κυριακή 25 Ιουνίου. Αναλόγως την επισκεψιμότητα ενδέχεται και συνεχίσει  ακόμα για μια εβδομάδα. Οι ώρες λειτουργίας είναι 19:00 – 22:00 κάθε μέρα.

Η έκθεση όπως κάθε χρόνο αποτελείται από δύο θέματα. Ένα θέμα βρίσκεται επάνω στο πατάρι και είναι οι «Αστυγραφίες» δηλαδή φωτό από την πόλη του Αγρινίου μέσα από την ματιά του καθενός φωτογράφου. Στο ισόγειο βρίσκεται η έκθεση «Τοπογραφίες» όπου τη θεματολογία είναι από όλον τον νομό. Διάφορα τοπία του νομού μας μέσα από την ματιά του κάθε φωτογράφου.

art8 2017 036

Η πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη του Αγρινίου βρίσκεται σε ανοδική πορεία καθότι πριν 10 χρόνια πχ δεν κινούταν τίποτα αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει έξαρση και πλέον παράγεται πολιτισμός. Με αργά και σταθερά βήματα αλλά παράγεται.

Δεν υπάρχουν πολλοί χώροι στην πόλη για παρουσίαση εκθέσεων και σχετικών δραστηριοτήτων. Ο κύριος χώρος είναι αυτός που είμαστε τώρα, υπάρχει ενας μικρός χώρος στην Γυμναστική εταιρία και κάποιοι ακόμη. Υπάρχουν καλλιτέχνες που θέλουν αίθουσα για να εκθέσουν τα έργα τους αλλά δεν μπορούνε να βρούνε καθότι λόγω της πολιτισμικής έξαρσης οι υφιστάμενοι χώροι κλείνονται από πολύ νωρίς. Ο χώρος στην Δημοτική Αγορά είναι συνέχεια κλεισμένος από διάφορες εκδηλώσεις και έχει γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη του Αγρινίου. Αυτό είναι καλό καθότι ο επισκέπτης οποιαδήποτε στιγμή έρθει θα έχει κάτι να δεί και να θαυμάσει. Όμως επιβάλλεται να βρεθούν και άλλοι χώροι. Η δημοτική αρχή πρέπει να το φροντίσει αυτό.

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας λόγω του μεγάλου φυσικού πλούτου και των εναλλαγών τοπίων που διαθέτει, αποτελεί, αστείρευτη πηγή έμπνευσης για κάποιον φωτογράφο που ασχολείται με τα τοπία και οχι μόνο.

Η έκθεση της art8 κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη. Ακόμα αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο την επισκέπτεται περισσότερος κόσμος.

Διαβάστηκε 5157 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 11:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033