Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:42 πμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 22:54

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη από μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Eνημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη το βράδυ της Κυριακής 21 Ιούνη 2015 στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, από την θεατρική ομάδα των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 5 μήνες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμα δύσκολη σχολική χρονιά.

Συμμετείχαν αλφαβητικά οι μαθητές:
Αλεξανδρόπουλος Θοδωρής – Κρανοποιός 
Βλάχου Αμαλία – Έλληνας 3
Γαλάνη Φωτεινή – Κόρη 3
Γιοπάνου Αθηνά – Κόρη 1
Θεμελή Βασιλική – Δούλα Πολέμου
Κεραμίδας Γιώργος – Πόλεμος
Κούση Σταματέλα – Υπηρέτρια
Κωστοπούλου Φωτεινή – Θεωρία
Μαυρογιάννης Θωμάς – Τρυγαίος
Μπεσίνη Αθηνά – Κόρη 2
Μπεσίνη Μαρία – Ειρήνη
Πανάγου Μαρία – ‘Έλληνας 1
Σιακαβέλλα Μιρένα – Αεροσυνοδός/Οπώρα
Σταμούλης Ηλίας – Βελοποιός
Τσόλκα Μαρία – Έλληνας 2
Φραγγούλη Κωνσταντία – Ερμής
Χρήστου Παναγιώτης – Κονταροποιός

Συντελεστές:
Διασκευή για παιδιά: Βλωτίνα Πουδαρά
Επιμέλεια παράστασης: Αφροδίτη Αλεξάκη
Μακιγιάζ: Αρετή Κρικώνη
Βίντεο-φωτογραφία: Βασίλης Γιοπάνος
Φώτα:  Δημήτρης Παπαδάκης
Ήχος: Πάνος Αυγέρης

Στο σημείωμα της επιμελήτριας διαβάζουμε: «Η κωμωδία του Αριστοφάνη ‘’Ειρήνη’’ συμβολίζει τον πόθο του ανθρώπου για την εξάλειψη του πολέμου και την  επικράτηση της ειρήνης. Ένα όραμα, για το οποίο τόσοι αγώνες έχουν γίνει και τόσο ανθρώπινο αίμα έχει χυθεί. Η ειρήνη λοιπόν είναι υπόθεση των σημερινών ενήμερων παιδιών που θα αποτελέσουν τους αυριανούς ενήλικες συνειδητούς πολίτες της γης».

Την παράσταση παρακολούθησε ο Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης κ. Αλέξης Μαστρογιάννης, η Δ/ντρια του 3ου Δημοτικού κ. Ελένη Κωλέττη, ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού και μέλος του συλλόγου μας κ. Κώστας Βέμης, τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου κ.κ. Αποστόλης Γούναρης και Μιχάλης Ζαραβίνας, οι δάσκαλοι του σχολείου μας και άλλων σχολείων, οι γονείς των μαθητών παιδιών και αρκετοί φίλοι και γνωστοί, ώστε να γεμίσει η πλατεία του θεάτρου. Το κόστος της παράστασης (κοστούμια, σκηνικά, ηχητική κάλυψη, αίθουσα κ.λπ.) καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από το ταμείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της παράστασης, ειδικά τα μέλη του συλλόγου Βασίλη Γιοπάνο και Αρετή Κρικώνη για την αφιλοκερδή σημαντική τους βοήθεια, τη διοίκηση και το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου για τη φύλαξη και τη μεταφορά των σκηνικών μας. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε τους μαθητές μας που στο λίγο ελεύθερο από μαθήματα χρόνο τους με μεγάλο ζήλο κατάφεραν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του έργου.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά της γης να ζουν πάντα σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας.

Καλό Καλοκαίρι

Το Δ.Σ.

2345

1

1234

5

Διαβάστηκε 2406 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.