Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:11 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 23:54

«Με την Ελλάδα ξυπνάω και κοιμάμαι»-Τελετή λήξης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση από την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου.

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου. Μετά από τρείς μέρες όπου όλοι οι δρόμοι και γειτονιές του Αγρινίου πλημμύρισαν από μουσική, η φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκδηλώσεις στη κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου.

Με την πολυπληθή ορχήστρα ο μαέστρος κ. Κονήδας ετοίμασε ένα πρόγραμμα το οποίο απήλαυσαν μικροί και μεγάλοι που είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία του Αγρινίου από νωρίς. Το γεγονός ότι τα κομμάτια «έντυναν» πολύ όμορφα οι φωνές δυο τραγουδιστών έκανε ακόμα πιο όμορφη και ζεστή τη βραδιά, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που σιγοτραγουδούσαν από το κοινό.????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Η βραδιά ξεκίνησε μια αναδρομή στην ιστορία της γιορτής που συμπληρώνει τα 8 χρόνια ζωής, ενώ στη συνέχεια ο Ροταριανός όμιλος Αγρινίου τίμησε την φιλαρμονική αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο και συμβολή της στην ανάδειξη του πολιτισμού και την προβολή της Πόλης του Αγρινίου, τόσο στον ελληνικό όσο και τον διεθνή χώρο, μέσω του έργου της.  Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Αρχιμουσικός κ. Βασίλης Κονήδας με την ευχή να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τις δράσεις τους.

Με την σειρά του ο μαέστρος δήλωσε στο agrinioreport.com: «Σας καλωσορίζουμε στην 8η γιορτή της μουσικής, την γιορτή των ανθρώπων. Είναι η μόνη γλώσσα που μιλάμε χωρίς να χρειάζεται να έχουμε σπουδάσει ξένες γλώσσες. Είναι η γλώσσα της καρδιάς η γλώσσα των συναισθημάτων. Σήμερα έχουμε μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή διάκριση καθώς είμαστε η μοναδική πόλη στην Ευρώπη που μας επετράπη από το θεσμό της γιορτής της μουσικής να ονομάσουμε την γιορτή στο Αγρίνιο, ως Αγρίνιο European Music Day 2015 : Με την Ελλάδα ξυπνάω και κοιμάμαι, αυτό είναι και το θέμα της συναυλίας μας. Ευχαριστώ όλους όσοι συνετέλεσαν για να πραγματοποιηθεί για ακόμη μια φορά η γιορτή. Καταρχάς, τον Δήμο Αγρινίου που στάθηκε αρωγός σε όλη την προσπάθεια αυτή, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που ήταν και αυτοί στο πλάι μας και πάνω από όλα τα συγκροτήματα που θα έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε προς το τέλος της συναυλίας μας και να τους απονεμηθεί και αναμνηστικό δίπλωμα. Καλή ακρόαση».????????????????????????????????????Στην συναυλία παρευρέθη και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παπαγεωργίου,ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μακρή.

100_3533

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Φωτό-ρεπορτάζ:Έρση Βλάχου

Σπουδάστρια Δ. ΙΕΚ Αγρινίου

πηγή: http://agrinioreport.com

 

 

Διαβάστηκε 2707 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.