Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:21 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 23:13

«Η σπασμένη στάμνα» από τους «θεατρόPolice»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον τελευταίο καιρό ανατρέπεται η άποψη οτι, ένα από τα βασικά μειονεκτήματα της πόλης μας για πολλούς είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές διασκέδασης ή ψυχαγωγίας γενικότερα. καθώς οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια αρκετά μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων, παραστάσεων και πολιτιστικών δρώμενων. Με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν όλοι οι σύλλογοι για το κλείσιμο της χρονιάς βλέπουμε ότι η πόλη μας δεν στερείται τελικά και πολλά.

Χορευτικοί σύλλογοι, φωτογραφικές ομάδες, θεατρικά εργαστήρια και όχι μόνο, παρουσιάζουν την δουλειά τους που ετοίμαζαν με μεράκι όλο το χρόνο.

Μια ανάλογη τέτοια κίνηση έγινε πρόσφατα από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «θεατρόPolice» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Η «θεατρόPolice» παρουσίασε το έργο «Η σπασμένη στάμνα», του Χάινριχ φον Κλάιστ, ένα έργο που και στις μέρες μας είναι επίκαιρο και καυτηριάζει καταστάσεις και πρόσωπα που εκμεταλλευόμενοι τη θέση και το αξίωμα τους -στη προκειμένη ένας δικαστής- μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή των απλών ανθρώπων. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις αρκεί μια σπασμένη στάμνα για να τους ξεσκεπάσει και να αποκαλύψει τις ατασθαλίες τους.

10906339_10205381885521270_8836304489497896116_nΤο κοινό του Αγρινίου αποδεικνύεται φιλότεχνο και θεατρόφιλο καθώς στηρίζει έμπρακτα τις ερασιτεχνικές ομάδες στις προσπάθειες τους δίνοντας τους έτσι την ενέργεια να συνεχίσουν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σπεύδουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις σε σημείο που είναι δύσκολο να βρει κανείς κάθισμα αν δεν προσέλθει έγκαιρα. Από πολλούς, δε, διατυπώνεται η επιθυμία να συμμετάσχουν και αυτοί από τη νέα χρονιά, θεωρώντας το και ως μια καλή ευκαιρία να γεμίσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τον χρόνο τους.

 Έρση Βλάχου

Σπουδάστρια Δ.ΙΕΚ Αγρινίου

πηγή: http://agrinioreport.com

Διαβάστηκε 2729 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.