Σάββατο, 18η Μαίου 2024  2:25 μμ
 
wm small
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 23:10

Πανηγύρισε o Iερός Ναός Αγίου Βλασίου Παρακαμπυλίων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χθες, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, πανηγύρισε o Iερός Ναός Αγίου Βλασίου Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου της Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, συμπαραστατούμενο από τούς Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως Ναυπάκτου π. Αντώνιο Βαζούρα και π. Καλλίνικο Γεωργᾶτο, της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας π. Λαυρέντιο Καρανάσιο, τον Ἀρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Σαβελώνα και τους Ἱερείς της Επαρχίας.

Έψαλαν οι πρωτοψάλτες των Ιερών Ναών Αγίας Τριάδος και Αγίου Θωμά Αγρινίου.

Εκκλησιάστηκαν οι Αρχές του τόπου, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, οι Πρόεδροι όλων των τοπικών διαμερισμάτων της περιοχής, οι διοικητές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αγράφων με μέλη του Συλλόγου ενδεδυμένους παραδοσιακές στολές και πλήθος πιστών.
Ὁ Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του έκανε λόγο για τα διάφορα είδη μαρτυρίου τα οποία αξιώθηκαν οι άγιοι Μάρτυρες, ιδιαιτέρως δε για τούς «κεφαλοφόρους ἁγίους», δηλαδή για τους μάρτυρες πού τελειώθηκαν δι’ αποκεφαλισμού και εικονίζονται να προσφέρουν στον Χριστό την τμηθείσα κεφαλή τους.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στις Αρχές και τους πιστούς, και παρουσίασε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας, τον π. Κωνσταντίνο Κοντογεώργη.

 agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1147 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.