Τετάρτη, 18η Φεβρουαρίου 2026  11:48 πμ
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2026 18:31

Eurostat: Το 19% των Ελλήνων δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρκετά αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για το 2024, καθώς το 19% των Ελλήνων δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του!

Παράλληλα στο 9,2% ανέρχεται το ποσοστό του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνει ότι αδυνατεί να διατηρήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό.

Το ποσοστό αυτό παρουσιάζει μείωση κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2023, γεγονός που υποδηλώνει μια συγκρατημένη βελτίωση των συνθηκών ενεργειακής επάρκειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ωστόσο, η Ελλάδα καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ, καθώς το 19% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό, ποσοστό ίδιο με εκείνο της Βουλγαρίας. Ακολουθούν η Λιθουανία με 18% και η Ισπανία με 17,5%.

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά ενεργειακής αδυναμίας καταγράφονται στη Φινλανδία (2,7%), στην Πολωνία και τη Σλοβενία (3,3%) και στην Εσθονία και το Λουξεμβούργο (3,6%).

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 253 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2026 18:32
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.