Δευτέρα, 27η Οκτωμβρίου 2025  10:20 πμ
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2025 09:47

Tίμησε τον προστάτη της Άγιο Δημήτριο η Βαλμάδα Βάλτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με κάθε λαμπρότητα η Βαλμάδα ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας τίμησε τον προστάτη της Άγιο Δημήτριο.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό. Ίσως μάλιστα να είναι και ο περισσότερος εδώ και πολλά χρόνια!

Πέρα από τους ελάχιστους μονίμους κατοίκους της Βαλμάδας (τέσσερις μόνιμοι κάτοικοι), πολλοί ήταν οι πιστοί που ήρθαν από τα κοντινά χωριά και οικισμούς, όπως το Θεριακήσι και η Φλωριάδα.

Πολλοί όμως ήταν και οι προερχόμενοι από το Μενίδι με καταγωγή από την Βαλμάδα, αλλά και κόσμος από Αγρίνιο, Κομπότι, Αμφιλοχία.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και πολλοί νέοι και οικογένειες με τα παιδιά τους.

Ιερούργησε ο εφημέριος Βαλμάδας π. Ευστάθιος Καραδήμας, ενώ το αναλόγιο πλαισίωσαν οι κ.κ. Νίκος Λιάκος, Σπύρος Ρεγκούτας και Νίκος Τσώνος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν καφές, άρτος, κουλουράκια, τυροπιτάκια, γλυκίσματα και νερό, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού (δίπλα από αυτόν).

Μάλιστα, η γιορτινή και χαρούμενη διάθεση ήταν τέτοια που αρκετοί έσυραν το χορό συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών και ολίγον από τσίπουρο και ούζο.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες.

Δείτε περισσότερα στο valmada.blogspot.com

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 82 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.