Παρασκευή, 15η Αυγούστου 2025  5:09 μμ
Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2025 17:59

Η σύγχρονη τέχνη αναζωογονεί την «καρδιά» του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Εγκαινιάστηκε στο Μεσολόγγι, την Τρίτη 5 Αυγούστου του 2025, η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Από το Αρχείο στη Σύγχρονη Αφήγηση», δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη του 7ου Φεστιβάλ των Ντόπιων- Messolonghi by Locals Festival.

Τα έργα εκτίθενται σε εμβληματικά σημεία του Μεσολογγίου: στο Μέγαρο Χρυσόγελου, στο χώρο του συλλόγου «ο Λιάρος», στην ιστορική ποτοποιία Τρικενέ αλλά και σε ανενεργά πλέον καταστήματα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης τα οποία διατηρούν ωστόσο στοιχεία της αρχιτεκτονικής τους ταυτότητας και της επαγγελματικής τους χρήσης: ένα ψαράδικο, το παλαιό γραφείο λιμενεργατών, ένα ερειπωμένο σιδηρουργείο, ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για να φιλοξενήσουν έργα σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, ενεργοποιώντας τον αστικό πυρήνα της ιστορικής πόλης.

Με τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού το βράδυ των εγκαινίων και μέσα από έναν «εικαστικό περίπατο» στο κέντρο της πόλης, η έκθεση έδωσε την ευκαιρία για μια συνάντηση των πολιτών με τα έργα και τους δημιουργούς, καλλιεργώντας κλίμα αμφίπλευρης εξοικείωσης, ώσμωσης και συνδιαλλαγής.

Λίγο πριν τα εγκαίνια, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Π. Μεσολογγίου φιλοξένησε ειδική εκπομπή από τον πεζόδρομο του Μεσολογγίου, όπου η Ασημίνα Σαλαμούρα συνομίλησε «on air» με τους καλλιτέχνες για την έκθεση και τη δημιουργική τους διαδικασία.

Η έκθεση θα διαρκέσει όλον τον Αύγουστο (Πέμπτη έως Σάββατο 11:00-13:00 & 20:00-22:00) και θα κορυφωθεί, παρουσία των καλλιτεχνών, το τελευταίο τριήμερο 29, 30, και 31 Αυγούστου, μαζί με τις κεντρικές βιωματικές δράσεις του Φεστιβάλ των Ντόπιων.

Διαβάστε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: https://messolonghifestival.com/

Συμμετέχουν: Βασίλης Γεροδήμος, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Δημήτρης Μεράντζας, Αλίκη Παππά, Ελένη Πανουκλιά, Νίκος Παπαδημητρίου, Νατάσσα Πουλαντζά, Νίκος Σεπεντζόγλου, Κώστας Τσώλης, ο συλλέκτης Νίκος Λύρος και ο οπλουργός/τεχνίτης και συντηρητής οπλικών κειμηλίων Νίκος Βλαχόπουλος

Ιδέα, οργάνωση, συντονισμός, υλοποίηση: Messolonghi by Locals, Δημήτρης Κατσούδας (εικαστικός).

Το 7ο Φεστιβάλ των Ντόπιων υλοποιείται υπό την Αιγίδα και Επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 109 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.