Πέμπτη, 14η Αυγούστου 2025  10:07 μμ
Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2025 18:46

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστάκιωτων συμμετείχε στον 6ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Παντελής Καρασεβδάς»(φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστάκιωτων (Σ.Α.Α) συμμετείχε στην φετινή διοργάνωση του 6ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Παντελής Καρασεβδάς» ως συνδιοργανωτής για μια ακόμη φορά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Μια διοργάνωση που ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια από την πρωτοβουλία έμπνευση του Αστακιώτη Λεωνίδα Παπαρίζου και την αποκλειστική συμμετοχή τα δυο επόμενα χρόνιά του Συλλόγου Απανταχού Αστάκιωτων.

Όπως είναι γνωστό τα δυο επόμενα χρόνια που μεσολάβησαν από τον δεύτερο αγώνα δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκδήλωση καθόσον η πανδημία  είχε επιφέρει πανελλαδικό απαγορευτικό συγκεντρώσεων και συναθροίσεων.

Έκτοτε η διοργάνωση για τα επόμενα χρόνια μετά την πανδημία βρήκε στέγη στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας καθώς και στον Δήμο Ξηρομέρου.

agonas dromou astakos (2)

Στην φετινή διοργάνωση (που σημειωτέων δεν συμμετείχε η Περιφέρεια) και πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου, ο Σ.Α.Α. για μια ακόμη φορά ήταν αρωγός στην όλη διαδικασία τόσο στην διαδικαστική πλευρά των εργασιών όσο και στο κορυφαίο μέρος του αγώνα με την συμμετοχή τριών μελών του Δ.Σ στην απονομές των βραβείων των αθλητών που αναδείχθηκαν νικητές όσο και στις ειδικές βραβεύσεις.

agonas dromou astakos (4)

Συγκεκριμένα στους νικητές των αγοριών των 1000 μέτρων ο Προέδρος Χρ. Μπονης, ο Αντιπρόεδρος Ελ.Καραχρητος και ο Ταμίας Κων. Νικολάου επέδωσαν αντίστοιχα τα τρία βραβεία.

Εν συνέχεια ο Προέδρος του Συλλόγου Χρ. Μπονης επέδωσε την ειδική τιμητική διάκριση στην Αστακιώτισσα αθλήτρια της ξιφασκίας Όλγα Καζάκου η οποία διακρίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στο άθλημα της.

agonas dromou astakos (3)

Με την ευχή όχι μόνο του Σ.Α.Α. αλλά γενικότερα όλων των Ατσάκιωτων, η επόμενη διοργάνωση να ξεπεράσει σε επιτυχία (από πλευράς συμμέτοχων) την προσφάτως απερχομένη, αφήνουμε στην ιστορία μια ακόμη διοργάνωση.

Ο Σ.Α.Α θα κλείσει εφέτος τις εκδηλώσεις του με μια μεγάλη συγκέντρωση στις 21 Αυγούστου στον παραλιακό χώρο που πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις με την ονομασία νέα πλατεία, στην οποία θα παρουσιάσει σε δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση το βιβλίο του Νίκου Μήτση ΑΣΤΑΚΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ—Θυσίες και αγώνες στα 1821.

Όπως είναι γνωστό σε όλους , η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και επιθυμία των διοργανωτών ήταν να πραγματοποιήσουμε ακόμη μια στον Αστακό. Έχουν προσκληθεί ο Σεβ.Μητροπολίτης. Αιτ/νιας κ. Δαμασκηνός , Δήμαρχοι, Βουλευτές και πολλοί άλλοι παράγοντες της πολιτικής και επιστημονικής κοινότητάς καθώς και όλοι οι φορείς του Αστακού

agonas dromou astakos (1)

agonas dromou astakos (5)

agonas dromou astakos (6)

agonas dromou astakos (7)

agonas dromou astakos (8)

agonas dromou astakos (9)

agonas dromou astakos (10)

Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον Νικο Χολή (Make Art) και στην ιστοσελίδα XiromeroNews.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 98 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.