Γεγονός το πρώτο μαγαζί που ανοίγει τα τελευταία δέκα χρόνια στην Φουρνά Ευρυτανίας από την πρώτη οικογένεια που μετακόμισε στο χωριό, έπειτα για την διαδικτυακή πρόσκληση της δασκάλας του χωριού Παναγιώτας Διαμαντή και του ιερέα Κωνσταντίνου Ντούτσικου.
Ο Στέφανος Κωστόπουλος, η Βασιλική Εμμανουήλ και τα έξι τους παιδιά -πέντε αγόρια και ένα κορίτσι- είναι η πρώτη οικογένεια που μετοίκησε στη Φουρνά Ευρυτανίας όταν έδειξε ενδιαφέρον για την διαδικτυακή πρόσκληση της δασκάλας του χωριού Παναγιώτας Διαμαντή και του ιερέα Κωνσταντίνου Ντούτσικου που πάλεψαν για να μην μπει λουκέτο στα σχολεία και ερημώσει το χωριό τους.
Η πρώτη πολύτεκνη οικογένεια που μετακόμισε στη Φουρνά
Η Βασιλική Εμμανουήλ άνοιξε το δικό της στέκι -Μεζεδοπωλείο, γλυκοπωλείο και γκαλερί
Μέσω του προγράμματος ΔΥΠΑ το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των ανέργων ηλικίας 30 έως 59 ετών δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, η Βασιλική Εμμανουήλ, κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μπήκε στο πρόγραμμα.
«Μπήκα σε αυτό το πρόγραμμα και εξασφαλίσαμε τα χρήματα για την επιχείρησή μας. Ήδη έχουμε ενοικιάσει ένα μαγαζί στην αρχή του χωριού και πριν από μερικές ημέρες ανοίξαμε ανεπίσημα με τον κόσμο να μας στηρίζει. Την ερχόμενη Κυριακή θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια του «λίγο απ’όλα» όπως λέμε το μαγαζί μας. Ο τίτλος βγήκε μιας και θα σερβίρουμε, σάντουιτς, κρέπες, μεζέδες αλλά και γλυκά. Θα είναι ένα μεζεδοπωλείο-γλυκοπωλείο, ενώ στο μέλλον έχω σκεφτεί να εκθέτω και κάποιες εικόνες που φτιάχνω όποτε προλαβαίνω από φλούδες ξύλου που έχει το χωριό. Έτσι μου βγήκε και η ονομασία της επιχείρησης».
Η Βασιλικη Εμμανουήλ έξω από το μαγαζί της
Δέκα χρόνια μετά, ο χώρος του παλιού ταχυδρομείου ζωντανεύει ξανά
Το μαγαζί της πολύτεκνης οικογένειας είναι το πρώτο που ανοίγει εδώ και δέκα χρόνια, στο χώρο όπου κάποτε στεγαζόταν το ταχυδρομείο του χωριού. Όπως ανέφερε ο σύζυγος της Βασιλικής, Στέφανος από το μαγαζί θα εξυπηρετούνται και τα γύρω χωριά.
«Την πρώτη ημέρα που ανοίξαμε παρόλο που δεν είχαμε τελειώσει όλες μας τις εργασίες πήγαμε πολύ καλά. Ο κόσμος εκτός από τους μεζέδες μπορεί να καθίσει και για ένα ποτό το βράδυ. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε τη στήριξη των συγχωριανών μας, ενώ η δασκάλα μας και ο παππάς μας μας βοηθούν συνέχεια».
Στέφανος και Βασιλική
Ο Στέφανος στην κουζίνα του μαγαζιού
Μια νέα αρχή για τη Φουρνά -«Σας περιμένουμε στα εγκαίνια»
Η δασκάλα του χωριού Παναγιώτα Διαμαντή η οποία έχει αναλάβει να στείλει και τις σχετικές προσκλήσεις για τα εγκαίνια του μαγαζιού λέει ότι «είναι ένα μαγαζί που άνοιξε από την πρώτη οικογένεια που αποφάσισε να μετοικήσει μόνιμα στο χωριό, να πατήσει στα πόδια της και να δώσει ξανά ζωή στη Φουρνά μας. Είναι το πρώτο κατάστημα που ανοίγει στον τόπο μας τα τελευταία 10 χρόνια. Και είναι χρέος μας, σαν άνθρωποι, σαν φίλοι, σαν συγχωριανοί, σας κάτοικοι της επαρχίας να σταθούμε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε και να δώσουμε όλοι μαζί δύναμη σε αυτή τη νέα αρχή».
Στέφανος, Βασιλική και η δασκάλα
Εγκαινιάστηκε και νηπιαγωγείο
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες έγιναν και τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου του χωριού η λειτουργία του οποίου είχε ανασταλεί, ενώ ήδη στο χωριό βρίσκονται τρεις οικογένειες και μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται ακόμη δυο.
Πηγή: iefimerida.gr