Τρίτη, 18η Μαρτίου 2025  9:46 πμ
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2025 23:14

Διασύνδεση Ευρυτανίας με Αιτωλοακαρνανία: Επανεκκίνηση οδικού έργου 1,1 εκατ. ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Επανεκκίνηση οδικού έργου 1,1 εκατ. ευρώ στην Ευρυτανία για τη διασύνδεση με την Αιτωλοακαρνανία

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την επανεκκίνηση των εργασιών υλοποίησης του έργου: «Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου από ρέμα Αρβανίτη Αγίας Βλαχέρνας έως διασταύρωση με επαρχιακή οδό Αγαλιανού – Σαρκίνης», αρχικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργο στο οποίο είχε γίνει διακοπή εργασιών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε να προσχωρήσει σε διάλυση της εργολαβίας και στην υπογραφή νέας σύμβασης κατασκευής με τον δεύτερο μειοδότη του αρχικού διαγωνισμού.

Φυσικό αντικείμενο του έργου, με τη συμβατική δαπάνη να ανέρχεται πλέον σε 470.000 ευρώ, είναι μια σειρά διαπλατύνσεων και ασφαλτοστρώσεων, η κατασκευή τεχνικών, καθώς και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης στο οδικό δίκτυο Αγία Βλαχέρνα έως όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου και την επανεκκίνηση των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεπερνούμε εμπόδια και συνεχίζουμε ένα ακόμη οδικό έργο στην Ευρυτανία, το οποίο βελτιώνει την πρόσβαση, αλλά και τη διασύνδεση με την Αιτωλοακαρνανία.

Παράλληλα, είναι ένα από τα οδικά έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών. Οι εργασίες επανεκκίνησαν και η χρηματοδότηση του έργου είναι ομαλή. Οι υπηρεσίες μας επιβλέπουν πλέον την ορθή εκτέλεση των εργασιών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός τόνισε: «Με την επανεκκίνηση του συγκεκριμένου έργου κάνουμε ένα σημαντικό ακόμη βήμα ώστε να ολοκληρώσουμε την σημαίνουσα οδική σύνδεση με την Αιτωλοακαρνανία στη θέση “Αγαλιανός”. Με τον τρόπο αυτό απαντούμε σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, αίροντας την απομόνωσή της. Παράλληλα, ολοκληρώνουμε την σημαντική τουριστική διαδρομή Καρπενήσι – Φιδάκια – Αγία Βλαχέρνα – Λίμνη.

Φωτογραφία αρχείου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.