Κυριακή, 9η Μαρτίου 2025  8:25 μμ
Κυριακή, 09 Μαρτίου 2025 09:33

"Μύρισε" άνοιξη στο φαράγγι της Κλεισούρας - Άνθισαν οι αμυγδαλιές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η αμυγδαλιά, το πανέμορφο δέντρο που ομορφαίνει με τα ανθισμένα κλαδιά της τo Φαράγγι της Κλεισούρας, έχει τη τιμητική της αυτή την εποχή χαρίζοντάς μας ένα μοναδικό ανοιξιάτικο θέαμα.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου έως και τις αρχές Μαρτίου, οι αμυγδαλιές ανθίζουν με λευκά άνθη, συνήθως πλούσια σε ποσότητα, με αποτέλεσμα να τραβάει όλα τα βλέμματα και να μεταμορφώνει τις περιοχές στις οποίες είναι φυτεμένες, γεμίζοντάς με ελπίδα και αισιοδοξία ακόμα και κατά τους πιο σκοτεινούς καιρούς.

Στον δρόμο της Κλεισούρας, μέσα στο Φαράγγι, πολλές ανθισμένες αμυγδαλιές συνθέτουν ένα ανοιξιάτικο υπερθέαμα, σε συνδυασμό με τις μωβ κουτσουπιές που ανθίζουν σταδιακά προς τέλη Μάρτη, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες.

Απολαύστε τις φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννακόπουλου

iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 101 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.