Σάββατο, 11η Μαίου 2024  1:47 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 23:25

Σε Πάτρα και Μεσολόγγι η Νίνα Λοτσάρη με την μουσικοθεατρική παράσταση «Μέρες ραδιοφώνου – 50 χρόνια Ελλάδα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μέρες ραδιοφώνου – 50 χρόνια Ελλάδα» που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές κοινού και κριτικών και παίχτηκε για δύο χρόνια στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο και στο θέατρο Badminton στην Αθήνα, με ανανεωμένο καστ στο οποίο συμμετέχει και η ταλαντούχα και λαμπερή λυρική ερμηνεύτρια από την Πάτρα Νίνα Λοτσάρη, θα περιοδεύει σ” όλη την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου, με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, από τα χρόνια της δημιουργίας της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 έως και τα επόμενα πενήντα και πλέον χρόνια.

Όπως γράφει το culturenow.gr, εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις , όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Πικρή, μικρή μου αγάπη», «Το σπίτι των ανέμων», «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» και πολλές ακόμη, θα ζωντανέψουν επί σκηνής, σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή με πολλούς ταλαντούχους ερμηνευτές (ηθοποιούς και τραγουδιστές) να αναλαμβάνουν την παρουσίαση και απόδοση των κομματιών.

Στην παράσταση θα ακουστούν επίσης, τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως των Γιώργου Μουζάκη, Σουγιούλ, Πλέσσα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπάρτακου, Σπανού, Κατσαρού, Λοΐζου, που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν. Τραγούδια όπως «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», «Βίρα τις άγκυρες, «Πόσο λυπάμαι», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Δώσε παιδί μου δώσε», «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Η σκλάβα», «Ξέρω δύο μάτια γαλανά», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Τόσα καλοκαίρια», «Ο τρόπος», «Το σχολείο», «Αυτό που τώρα μου συμβαίνει», «Ο δρόμος», «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά», «Αν ήμουν πλούσιος», «Άσε με να φύγω», «Να μείνουμε πάντα παιδιά» και άλλα θα ακουστούν στην παράσταση που αναμένεται να αρέσει πολύ.

Σε αυτό το μουσικό φαντασμαγορικό ταξίδι «50 χρόνια Ελλάδα» με ζωντανή ορχήστρα και τους ηθοποιούς να αλλάζουν περισσότερα από 100 κοστούμια, θα λάβουν μέρος οι Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Μίνως Θεοχάρης, Νεφέλη Ορφανού και ο Μάκης Δελαπόρτας.

Κείμενα: Μάκης Δελαπόρτας, Στέλιος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας

Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης

Χορογραφίες: Κρίστης Κουπάτος

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου.

Η παράσταση ήδη προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στις 22 Ιουνίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και στις 29 Ιουνίου στο Βεάκειο του Πειραιά ενώ στην Πάτρα, αναμένεται να έρθει στις 15 Ιουλίου 2015 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Λίγο νωρίτερα από την Πάτρα η παράσταση θα παιχθεί στο γειτονικό Μεσολόγγι στις 4 Ιουλίου στις 21.30 στο ανοιχτό θέατρο του λιμένα Μεσολογγίου.

*Ακόμα η παράσταση «Μέρες Ραδιοφώνου 50 Χρόνια Ελλάδα» θα παρουσιαστεί και στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, στις 10 Αυγούστου.

πηγή: http://agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2183 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.