Η Αστυνομία αναφερόμενη στη σύλληψη του οδηγού φορτηγού που «κατεδάφισε» την πεζογέφυρα στη Νεάπολη Αγρινίου το πρωί της Τρίτης (25.2.25) σημειώνει ότι κινούνταν στην Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων με ανασηκωμένη καρότσα.
Η κατάρρευση της μεταλλικής γέφυρας για τους πεζούς συμπαρέσυρε μια κολώνα της ΔΕΗ και δύο στύλους ηλεκτροφωτισμού.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι οδηγώντας ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο, έχοντας ανασηκωμένη την καρότσα, προσέκρουσε σε πεζογέφυρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η καταστροφή της, καθώς επίσης και η καταστροφή δυο στύλων ηλεκτροφωτισμού και μιας κολώνας της Δ.Ε.Η., ενώ πραγματοποιήθηκε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων».
Η αιτία για την οποία η καρότσα βρίσκονταν σε αυτή τη θέση εν κινήσει δεν έχει διευκρινιστεί αλλά οι επιπτώσεις ήταν πολύ σοβαρές. Ευτύχημα θα πρέπει, ωστόσο, να θεωρείται το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα.
sinidisi.gr