Την Βουλή των Ελλήνων επισκέφθηκαν μαθητές από την Αιτωλοακαρνανία και ξεναγήθηκαν στα ιστορικά ντοκουμέντα και τα δείγματα τέχνης αφιερωμένα στην Ελευθερία, την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα μεγάλα γεγονότα των αγώνων των Ελλήνων.
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook όπου εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ενώ κάλεσε τα παιδιά να κάνουν αγώνες και να "απαιτούν δικαιοσύνη, ισότητα και πρόοδο".
Η ανάρτησή του:
"Χαίρομαι πολύ όταν σχολεία από την Αιτωλοακαρνανία επισκέπτονται τη Βουλή. Μέσα σ’ αυτόν τον χώρο, τα παιδιά άκουσαν για τις σελίδες δόξας του δικού μας τόπου. Για την Έξοδο του Μεσολογγίου, για τους αγώνες και τις θυσίες που έγραψαν τη λέξη «Ελευθερία» με αίμα και ελπίδα.
Η ιστορία όμως δεν είναι μόνο παρελθόν. Είναι και πυξίδα για το μέλλον. Το δικό τους μέλλον.
Τα παιδιά αυτά δεν είναι απλοί θεατές. Είναι αυτοί που θα πάρουν τη ζωή και τη χώρα στα χέρια τους. Τους είπα: Μη φοβάστε να ονειρευτείτε. Μη διστάσετε να διεκδικήσετε. Να παλεύετε για το δίκαιο, ακόμα κι όταν φαίνεται δύσκολο.
Οι μεγάλες αλλαγές δεν ξεκινούν από τα έδρανα, αλλά από τα σχολεία, τις ανησυχίες και τα όνειρα της νέας γενιάς.
Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε θα χτιστεί από εσάς. Με την αγωνία σας, την ορμή σας και την πίστη σας ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα.
Να αγαπάτε τον τόπο σας. Να μην φοβάστε να ονειρευτείτε μια καλύτερη χώρα. Και το πιο σημαντικό; Να μην περιμένετε να σας τη χαρίσει κανείς.
Το μέλλον ανήκει σε όσους το διεκδικούν. Στα παιδιά που θα σηκώσουν το χέρι, που θα διαφωνήσουν, που θα απαιτήσουν δικαιοσύνη, ισότητα, πρόοδο. Γιατί έτσι προχώρησε πάντα αυτός ο τόπος: Με αγώνες.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη νέα γενιά. Έχει ανάγκη την ορμή τους. Κι εμείς έχουμε χρέος να σας δώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα: πως η πολιτική είναι προσφορά, όχι εξουσία. Πως η συμμετοχή είναι δικαίωμα, αλλά και καθήκον.
Αυτή η χώρα θα αλλάξει όταν τη διεκδικήσετε. Και ξέρω πως μπορείτε. Γιατί εσείς είστε το μέλλον. Και το μέλλον γράφεται με τόλμη, όνειρα και αγώνα."
sinidisi.gr