Παρασκευή, 7η Φεβρουαρίου 2025  9:43 μμ
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2025 20:51

Open Mall στο Αγρίνιο: Στο τελικό στάδιο η ανάπλαση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Στο τελικό τους στάδιο έχουν μπει οι εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του Open Mall στο Αγρίνιο.

Στην παρούσα φάση έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανάπλασης του δεύτερου τμήματος της οδού Τσικνιά, από τη συμβολής της με την οδό Καζαντζή μέχρι και την Μητρόπολη, ενώ παράλληλα εκτελούνται εργασίες και στην οδό Καζαντζή, κάθετη της οδού Τσικνιά.

Καιρού επιτρέποντος, σε ενάμιση μήνα το πολύ θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις και οι δύο κεντρικοί δρόμοι του Αγρινίου θα δοθούν και πάλι στην κυκλοφορία.

Παράλληλα όμως με την ανάπλαση της οδού Τσικνιά και της οδού Καζαντζή εκτελούνται και άλλες εργασίες στο πλαίσιο του Οpen Μall. Γίνεται η υπογειοποίηση των κάδων σε έξι σημεία του κέντρου, όπως επίσης θα τοποθετηθούν στο πλάτωμα των σκαλοπατιών της Μητρόπολης του Αγρινίου και οι δύο κίονες από τον παλιό Ναό της Μητρόπολης.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης (φωτ.) μιλώντας στην εφημερίδα «Συνείδηση» για το σύνολο των εργασιών αυτών επεσήμανε:

«Οι εργασίες αυτές που είναι σε εξέλιξη εντάσσονται στο Οpen Μall, όπως στο Οpen Μall εντάσσονται και κάποιες εργασίες που θα γίνουν στην στοά Παπαγιάννη. Η οδός Καζαντζή οδεύει προς ολοκλήρωση, ενώ έχουν ξεκινήσει και τα έργα στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Τσικνιά από τη διασταύρωση της Καζαντζή δηλαδή μέχρι και τη Μητρόπολη.


Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, πάντα καιρού επιτρέποντος, είναι ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί το πολύ σε ενάμιση μήνα και τότε θα δοθούν οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Στο διάστημα αυτό προβλέπονται να γίνουν στους δύο αυτούς κεντρικούς δρόμους η αλλαγή και ο εκσυγχρονισμός όλων των υπόγειων δικτύων που υπάρχουν εκεί, θα τοποθετηθεί σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός, θα αναβαθμιστούν τα πεζοδρόμια και θα ομογενοποιηθούν τα σημεία που αναπλάθονται τώρα με το τμήμα της οδού Τσικνιά που ήδη έχει ολοκληρωθεί και είχε δοθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην κυκλοφορία.

Παράλληλα όμως με τις εργασίες στην οδό Τσικνιά θα γίνουν και εργασίες τοποθέτησης, ψηλά στο πλάτωμα των σκαλοπατιών της Μητρόπολης από την πλευρά της οδού Τσικνιά, των δυο κιόνων του παλιού ναού της μητρόπολης.

Η τοποθέτηση αυτή θα γίνει με σκοπό την ανάδειξή των κιόνων, αλλά θα γίνει με τέτοιο τρόπο, που εκτός από τη φωταγώγησή τους, σκοπεύουμε να είναι και προστατευμένοι.

Ταυτόχρονα το κομμάτι των σκαλοπατιών ανατολικά θα καταργηθεί και θα δημιουργηθεί σημείο πρασίνου, ενώ χαμηλά, σε σημείο που εφάπτεται με το πεζοδρόμιο, θα τοποθετηθούν και υπόγειοι κάδοι.

Οι εργασίες για την κατασκευή υπόγειων κάδων έχουν ήδη ξεκινήσει και προβλέπεται η κατασκευή υπόγειων κάδων σε έξι σημεία του κέντρου της πόλης, ενώ οι εργασίες για τους υπόγειους κάδους θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα σημεία υπόλοιπα που θα κατασκευαστούν υπόγειοι κάδοι είναι στην οδό Κέντρου, στην πλατεία Χατζοπούλου, στην συμβολή των πεζόδρομων Παπαστράτου και Καραϊσκάκη, στην πλατεία Ειρήνης, όπως επίσης προβλέπεται και ένα σημείο στην συμβολή των οδών Κύπρου και Σταΐκου».

Κώστας Χονδρός - Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 89 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.