Δευτέρα, 28η Οκτωμβρίου 2024  9:22 μμ
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 19:49

Ανοικτή επιστολή της ομάδας "Απανταχού Αγρινιώτες" σε ΕΠΟ, ΚΕΔ και πολιτικά πρόσωπα σχετικά με την διαιτησία στο Παναιτωλικός - Βόλος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ

ΠΡΟΣ:

-1) Τη διοίκηση της ΕΠΟ κ. Χρυσόστομο (Μάκη) Γκαγκάτση

-2) Τον Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Στεφάν Λανουά

-3) Τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση

-4) Τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας

-5) Προς τις Στοιχηματικές Εταιρείες

-Κοιν. Γραφείο Πρωθυπουργού Μέγαρο Μαξίμου

ΘΕΜΑ: Κάτω τα χέρια από τον Παναιτωλικό μας

Αγαπητοί και αξιοσέβαστοι κύριοι

Το Σάββατο 26/10/24, στον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας μας του Παναιτωλικού με τον Βόλο, γίναμε μάρτυρες ενός κάκιστου διαιτητού του Κωνσταντίνου Τσέτσιλα της ΕΠΣ Καστοριάς και του υπεύθυνου VAR και βοηθό διαιτητή, Σπύρου Ζαμπαλά. Και οι δύο με τις απαράδεκτες αποφάσεις τους, διαμόρφωσαν και αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με νικητή την ομάδα του Βόλου.

Αναλυτικά:

1) Ο διαιτητής Τσέτσιλας, σε κρίσιμο χρονικό σημείο του αγώνα (26’) έδειξε αυστηρή και αδικαιολόγητη 2η κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Στάγιτς, με αποτέλεσμα η ομάδα του να παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα για τα υπόλοιπα 60+10 λεπτά.

2) Σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε 50-50 ισομερώς τον αγώνα, αφού έδειξε 7 κίτρινες κάρτες εις βάρος του Παναιτωλικού έναντι 4 της αντιπάλου ομάδας. (Κίτρινες κάρτες Παναιτωλικού: Στάγιτς, Μπουζούκης, Λομόνακο, Λουίς, Μπακάκης, Σιέλης και Βόλου: Μεντιέτα, Κόσζτα, Κορέα, Γκλάβτσιτς. Κόκκινες κάρτες: 26′ Στάγιτς, Παναιτωλικού)

3) Έδειξε αδικαιολόγητη υπερβολικό χρόνο καθυστερήσεων (9΄ λεπτά)

που στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σφύριξε ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος του Παναιτωλικού, που έκρινε οριστικά την έκβαση του αγώνα και την ήττα της ομάδας μας.

4) Ο πρώην Αρχιδιαιτητής αλλά και τηλεοπτικός σχολιαστής κ. Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας στην «Αθλητική Κυριακή» δικαίωσε απόλυτα τον Παναιτωλικό για τις διαμαρτυρίες του για την διαιτησία του Τσέτσιλα. Σε ότι αφορά τόσο την αποβολή του Στάγιτς, όσο και στο πέναλτι που καταλογίστηκε, ο τηλεκριτικός διαιτησίας ανέφερε ότι είναι λάθος αποφάσεις (Οι δηλώσεις του είναι ήδη ανηρτημένες στο διαδίκτυο.)

6) Επίσης, και ο αρχιδιαιτητής και υπεύθυνος της ΚΕΔ, κ. Στεφάν Λανουά, δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι από την απόδοση του διαιτητή Τσέτσιλα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Εμείς θέλουμε από τους διαιτητές να ελέγχουν το παιχνίδι και να σφυρίζουν 50-50. Για αυτό και αποφασίσαμε να… πάει στον πάγκο»

7) Ήδη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, υπάρχουν πάμπολλα σχόλια γνωστών σχολιαστών, που μιλούν πως με αυτό το παιχνίδι, γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή σκληρής παράγκας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

? Σε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, υπάρχει και άλλη παρόμοια διαμαρτυρία για διαμόρφωση αποτελέσματος και αυτό συνέβη στον αγώνα με τον Άρη (2013) όταν και πάλι ο διαιτητής Κωσταντίνος Τσέτσιλας, υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής με φαλτσοσφυρίγματα, όπως και αυτά του Παναιτωλικού. (δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο από σχετικό ρεπορτάζ της ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ: https://www.metrosport.gr/anekdiigitos-o-tsetsilas-26459

9) Ο Παναιτωλικός, κατά γενική ομολογία, προσπαθεί να κρατήσει υψηλά αθλητικά στάνταρ και να προάγει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και αυτό είναι αναγνωρίσιμο, από όλο το φίλαθλο κοινό.

Αυτή είναι η δύναμή του και όχι η αδυναμία του και δεν θα επιτρέψουμε ξανά, σε κάθε Τσέτσιλα, να ασχημονεί εις βάρος του.

Απαράδεκτες τέτοιες αποφάσεις και φαλτσοσφυρίγματα, εξαγριώνουν το φίλαθλο κοινό και αυτό έρχεται σε αντίθεση με ό,τι ενέργειες κάνει η Πολιτεία, για εξευγενισμό του φίλαθλου κοινού και την καταπολέμηση της αθλητικής βίας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ:

1) Την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή Κωνσταντίνου Τσέτσιλα, με την οριστική διαγραφή του, από το μητρώο των Ελλήνων διαιτητών, προς γνώση και παραδειγματισμό. Η απόφαση του κ. Λανουά να τον βάλει στον πάγκο, δεν μας αρκεί.

2) Την ίδια τιμωρία ζητούμε και για τον διαιτητή VAR Σπύρου Ζαμπαλά, που από κοινού συνδιαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα εις βάρος του Παναιτωλικού. Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρίθει από αρνητικά δημοσιεύματα κακής διαιτησίας του Σπύρου Ζαμπαλά.

3) Από τις Στοιχηματικές Εταιρείες, να ελέγξουν αν υπήρχαν κατατεθημένα δελτία, που να συνάδουν με τις εν λόγω αποφάσεις του διαιτητή Τσέτσιλα, στον συγκεκριμένο αγώνα, για πιθανή χειραγώγηση και αλλοίωσή του, με ενδεχόμενο δόλο και αποκομιδή παράνομων κερδών.

4) Να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες από κάθε υπεύθυνο, ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοιες απαράδεκτες διαιτησίες, όχι μόνο στην ομάδα του Παναιτωλικού αλλά και σε όλες τις άλλες ομάδες.

5) Τέλος, ζητάμε την ακύρωση του υπ’ όψη αγώνα και την επανάληψή του!

Δευτέρα 28/10/24 ανήμερα του ΟΧΙ στον φασισμό, λέμε και το δικό μας ΟΧΙ στην αδικία και στα κατασκευασμένα αποτελέσματα.

Απανταχού Αγρινιώτες

 

Διαβάστηκε 113 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 23:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.