Παρασκευή, 25η Οκτωμβρίου 2024  11:54 μμ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 18:08

Ξεσηκωμός στο Καινούργιο για «ασφαλείς δρόμους για όλους» (φωτό,βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» είναι το μήνυμα που έστειλε το Καινούργιο του δήμου Αγρινίου σε μια κινητοποίηση με μπροστάρηδες τα παιδιά των σχολείων.

Το μήνυμα έχει πολλούς αποδέκτες και η συγκέντρωση είχε αφορμή το πρόσφατο τροχαίο με τραυματισμό 13χρονης από διερχόμενο όχημα στην εθνική οδό που διασχίζει το παρατριχώνιο χωριό. Ένας δρόμος που μόνο εθνική οδός δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται.

Η δράση έλαβε χώρα στην περιοχή Λιγόρεμα και οργανώθηκε από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Καινουργίου που ένωσαν τις φωνές τους και απαίτησαν «ασφαλείς δρόμους για όλους». Συμβολικά υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας για λίγα λεπτά.

Για την κινητοποίηση και τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής μίλησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» Παναγιώτης Μυζήθρας το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου, Νίκος Κατσούπας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση»  Γιάννης Καρναβιάς και ο Σωτήρης Παναγιώτοπουλος, κάτοικος της περιοχής.

«Ως πολίτες της κοινότητας Καινούργιου, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στις συνεχείς απειλές που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Η οδική ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια- είναι δικαίωμα!.Διεκδικούμε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα από τους αρμόδιους, ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα στους δρόμους μας», αναφέρουν οι συμμετέχοντες.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 100 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.