Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  3:16 πμ
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 18:45

Παναιτωλικός: Στις 500 κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως – Η καλύτερη ελληνική ομάδα μετά τους «μεγάλους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Παναιτωλικός ΄σύμφωνα με την IFFHS, βρίσκεται μέσα στις 500 κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως, ενώ είναι και η καλύτερη ελληνική ομάδα μετά τους "μεγάλους"

Η λίστα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) με τις 503 κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως (4 ομάδες ισοβαθμούν στην 500η θέση) για την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2024 έως την 30η Σεπτεμβρίου 2024 έγινε γνωστή πριν από περίπου μία εβδομάδα και σε αυτή βρίσκεται και ο Παναιτωλικός!

Ειδικότερα, οι μόνες ελληνικές ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα είναι ο Ολυμπιακός (36ος), ο ΠΑΟΚ (43ος), ο Παναθηναϊκός (112ος), η ΑΕΚ (158η), ο Άρης (260ος) και ο Παναιτωλικός (474ος).

Για την ακρίβεια, ο Παναιτωλικός μπορεί να θεωρηθεί από 469ος έως 489ος στη λίστα, αφού ισοβαθμεί στην βαθμολόγηση που έχει λάβει, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε η ομοσπονδία, με αρκετούς συλλόγους, όμως ο αριθμός που έχει λάβει στη λίστα είναι το 474.

Με λίγα λόγια στη λίστα με τις κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως, εκτός από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, συγκαταλέγεται ΜΟΝΟ ο Παναιτωλικός, ο οποίος είναι και η μοναδική ομάδα της ελληνικής επαρχίας σε αυτή.

Σχετικά με την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS), πρόκειται για έναν οργανισμό που εξιστορεί την ιστορία και τα αρχεία του ποδοσφαίρου από το 1984 όταν ιδρύθηκε στη Λειψία, μέχρι και σήμερα που η έδρα της βρίσκεται στη Βόννη της Γερμανίας και στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Agriniara.gr

Διαβάστηκε 138 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.