Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  12:22 πμ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 18:26

Αθήνα: Συγκίνηση στην βράβευση δοτών μυελού των οστών-εκεί και ο Αγρινιώτης δότης Σπύρος Καρανίκας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κολέγιο Αθηνών στο Ψυχικό, όπου βραβεύθηκαν δότες μυελού των οστών που έχουν χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους τους.

Βραβευτήκαν περίπου 20 δότες που με την προσφορά τους αυτή, έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, κάθε ηλικίας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Αναμεσά τους και ο 47χρονος Αγρινιώτης Σπύρος Καρανίκας , υπάλληλος στην Ένωση Αγρινίου, που το 2017, εντελώς τυχαία, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την αναίμακτη και διόλου επίπονη διαδικασία, χάρη στην οποία σήμερα ένας συνάνθρωπός μας εξασφάλισε την επιβίωση του. Χθες, επτά χρόνια μετά, η «Φλόγα», το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» και το Choose Life τον βράβευσαν σε μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση τους δότες, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Καρανίκας δεν ήταν από τους τυχερούς που γνώρισαν τους λήπτες του μυελού που προσέφεραν. Ο λήπτης είναι πιθανώς από το εξωτερικό και δεν κατάφερε να έρθει στην εκδήλωση. Τρεις τυχεροί όμως γνώρισαν από κοντά τους λήπτες τους: Μια νέα γυναίκα, και δυο παιδάκια που πήραν αυτό το δώρο ζωής και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

«Η αλήθεια είναι πως στενοχωρήθηκα λίγο που δεν γνώρισα τον λήπτη, αλλά ήταν μια εκδήλωση που άξιζε να ζήσω. Ήταν μοναδικές οι στιγμές όταν οι τρεις δότες γνωρίστηκαν με τους ανθρώπους που τους έδωσαν ζωή και τις οικογένειές τους. Ένα αγοράκι μάλιστα, ήρθε από την Τουρκία με τους γονείς του, για να γνωρίσει τον δότη του, έναν άνδρα από την Έδεσσα.

Καλώ κάθε συμπολίτη μου να μην το σκέφτεται και να αποφασίσει να γίνει δότης μυελού των οστών. Όσο πιο πολλοί δότες, τόσο πιο πολλοί συνάνθρωποί μας θεραπευμένοι. Υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό;», σχολίασε στο agriniopress o Σπύρος Καρανίκας, που είναι πατέρας ενός αγοριού.

Στην εκδήλωση όλοι οι δότες που παραβρέθηκαν, παρέλαβαν τις πλακέτες τους, από τα παιδιά της Φλόγας. Οι πλακέτες έχουν πάνω γραμμένα ονόματα παιδιών της Φλόγας:

 

myelos karanikas2

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 89 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.