Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  12:20 πμ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 18:24

Κυκλικός κόμβος στο ΔΑΚ Αγρινίου: Πότε επιτέλους θα γίνει;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη στιγμή που ο 28χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο ατύχημα χθες στον κόμβο του ΔΑΚ Αγρινίου, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Καλαμάτας, επανέρχεται με δραματικό τρόπο το ζήτημα της δημιουργίας κυκλικού κόμβου στο επίμαχο σημείο.

Ο κόμβος, που αποτελεί σημείο διασταύρωσης πολλών δρόμων, αποτελεί και τον πιο επικίνδυνο κόμβο της εθνικής οδού στο Αγρίνιο και παραδόξως, παρά τις αναπλάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, δεν ανακατασκευάστηκε, ώστε να γίνει πιο ασφαλής.

Εδώ και δεκαετίες είναι όπως σήμερα, με τα τροχαία να διαδέχονται το ένα το άλλο και κανείς ουσιαστικά  να μην γνωρίζει για ποιον λόγο δεν εκτελέστηκε ποτέ έργο εκεί. Σε παλιότερες οχλήσεις, δίνονταν η απάντηση από την Περιφέρεια, πως υπάρχει κάποιο θέμα με μια ιδιοκτησία στο σημείο…

Το χθεσινό θλιβερό περιστατικό με τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου, φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα και δεκάδες είναι τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου και επισημαίνεται η επικινδυνότητα στον κόμβο Σταδίου, με τους πολίτες να εκφράζουν την οργή τους για το γεγονός ότι εκεί που είναι απόλυτα απαραίτητος ενός κυκλικός κόμβος, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί

Στο νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ο δήμος Αγρινίου, έχει εντάξει ως έργο πρώτης προτεραιότητας τον νέο κυκλικό κόμβο του ΔΑΚ Αγρινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται εν αναμονή, ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να «ανοίξει» τις σχετικές προσκλήσεις, ώστε να «τρέξουν» οι μελέτες και το έργο , προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ να ενταχθεί στο ΒΑΑ και να χρηματοδοτηθεί, ώστε να δημοπρατηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι προσκλήσεις θα έπρεπε να αρχίσουν να «ανοίγουν» από τον Μάϊο του 2024.

Ίσως εδώ ναι καλείται να διαδραματίσει τον ρόλο της η τοπική κοινωνία.  Όπως έγιναν συγκεντρώσεις για το νοσοκομείο, για την εθνική οδό και την επικινδυνότητα της παλιότερα και για τόσα άλλα, οι ενεργοί πολίτες θα μπορούσαν να απευθύνουν ένα ανοιχτό κάλεσμα για να πιεστούν οι αρμόδιοι να «τρέξουν» το θέμα του «ξεχασμένου» κόμβου.

Με μπροστάρηδες τους τοπικούς συλλόγους μοτοσικλετιστών, φίλων του αυτοκίνητου κλπ. Μια συγκέντρωση λοιπόν, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων στο σημείο, ίσως να έκανε τους αρμοδίους να νιώσουν την πίεση της κοινής γνώμης… Είναι άλλωστε θέμα ζωής και θανάτου. Ποιος θα τολμούσε να πει πως οι πολίτες έχουν άδικο;

Π.Η.Τ.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 78 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία