Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  12:19 πμ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 11:29

Νίκος Σταμούλης: Ο Αγρινιώτης αθλητής Boccia του Παναθηναϊκού ΑμεΑ προετοιμάστηκε στο ΔΑΚ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Αγρινιώτης Νίκος Σταμούλης είναι αθλητής Boccia του Παναθηναϊκού ΑμεΑ και τον βλέπετε στη φωτογραφία να χαμογελά μαζί με τον δρομέα υπεραποστάσεων Φώτη Ζησιμόπουλο. 

Ο φωτογραφικός φακός τον... πέτυχε στο ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) «Μιχάλης Κούσης» όπου προετοιμαζόταν για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του αγωνίσματος που άρχισε χθες Δευτέρα (15.10.24) στους Αγίους Αναργύρους.  

Ο αθλητής του «τριφυλλιού» από το Αγρίνιο συναντήθηκε στο στάδιο με τον τετράκις πρωταθλητή στο Spartathlon Φώτη Ζησιμόπουλο και στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Facebook έγινε σχετική ανάρτηση.  

Το Boccia είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημa, το οποίο διεξάγεται μεταξύ δύο αθλητών, ζευγαριών ή ομάδων των τριών ατόμων έκαστη. Aποτελεί άθλημα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, τόσο σε επίπεδο δραστηριότητας αναψυχής όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Το άθλημα απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, δυνατότητα ελέγχου των μυών, ακρίβεια, ομαδικότητα, συνεργασία και στρατηγική, όπως σημειώνει το paralympic.gr

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 104 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 11:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.