Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  12:19 πμ
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 18:24

Έλληνες ηθοποιοί που αιφνιδίασαν όταν άλλαξαν την εμφάνισή τους για έναν ρόλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν είναι λίγες οι φορές που ηθοποιοί αλλάζουν ριζικά την εμφάνισή τους για τις ανάγκες κάποιου ρόλου που καλούνται να υποδυθούν στο θέατρο, στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση.

Άλλοι χάνουν κιλά, άλλοι παίρνουν κιλά, άλλοι αλλάζουν εντελώς το χρώμα και το μήκος των μαλλιών τους.

Στη συνέχεια θα δούμε έξι Έλληνες ηθοποιούς που τόλμησαν τη μεγάλη αλλαγή προκειμένου να έρθουν όσο πιο κοντά γινόταν στον ρόλο που κλήθηκαν να ενσαρκώσουν με τις αλλαγές να αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού είχαν ξαφνιάσει το κοινό.

Άρης Σερβετάλης

Ο Άρης Σερβετάλης βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο «Στούντιο 4» με αλλαγμένο λουκ που όπως εξήγησε ο ίδιος, το έκανε για τις ανάγκες του ρόλου που υποδύεται στο θέατρο.

«Για την εμφάνιση, μού αρέσει κάθε φορά που είμαι σε μία παράσταση ή ένας χαρακτήρας ή ένας ρόλος, να είμαι σε διαδικασία αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά ο Άρης Σερβετάλης.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός ηθοποιός αλλάζει την εμφάνισή του, με την πλέον χαρακτηριστική να είναι αυτή του εκκεντρικού Λάζαρου στην «κλασική» πλέον σειρά του Mega, «Είσαι το Ταίρι Μου».

Σμαράγδα Καρύδη

Μπορεί όλα τα προηγούμενα χρόνια να την είχαμε συνηθίσει ξανθιά, όμως, η Σμαράγδα Καρύδη τόλμησε τη μεγάλη αλλαγή και έβαψε τα μαλλιά της σε έντονο πορτοκαλί χρώμα για τις ανάγκες του ρόλου της στην αστυ-κωμική σειρά του Star, «IQ 160», η οποία θα επιστρέψει φέτος με δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έχει κάνει η γνωστή ηθοποιός στα μαλλιά της, αφού και την εποχή που έπαιζε στην «Εθνική Ελλάδος» είχε υιοθετήσει ένα σκούρο καστανό χρώμα στα μαλλιά της.

Έλενα Τοπαλίδου

Ξανθιά έγινε πρόσφατα και η Έλενα Τοπαλίδου, η οποία ταυτόχρονα έκοψε και πολύ κοντό το μαλλί της, ενώ κάποια δημοσιεύματα συσχέτισαν αυτή την αλλαγή με τον χωρισμό της από τον Νίκο Κουρή.

Ωστόσο, σε δηλώσεις της η γνωστή ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή έγινε για τις ανάγκες του ρόλου της σε μια ταινία και της το ζήτησε ο σκηνοθέτης της.

Κατερίνα Παπουτσάκη

Τη σεζόν 2008-2009 η Κατερίνα Παπουτσάκη υποδύθηκε την εθνική σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη, στη σειρά του Alpha, «Έχω Ένα Μυστικό», η οποία είχε δεχθεί σκληρή κριτική πριν καν αρχίσει να προβάλλεται.

Για τις ανάγκες του ρόλου η Κατερίνα Παπουτσάκη έβαψε τα μαλλιά κατάξανθα στην απόχρωση της Αλίκης και κράτησε το χρώμα μέχρι το τέλος των γυρισμάτων του σίριαλ, μια χρονική περίοδο που η ίδια έχει χαρακτηρίσει «πολύ τραυματική».

Μαρία Κορινθίου

Το φθινόπωρο του 2018 – ακριβώς 50 χρόνια μετά την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες – η ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» που αγαπήθηκε με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρη Παπαμιχαήλ μεταφέρθηκε στο θέατρο Broadway.

Αυτή τη φορά τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύθηκαν η Μαρία Κορινθίου και ο Παναγιώτης Πετράκης με την γνωστή ηθοποιό να βάφει τα μαλλιά της κατάξανθα, προκειμένου να παίξει σωστά την «Κατερινιώ Φουρτουνάκη», όπως είχε πει και η ίδια σε τότε δηλώσεις της.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Πριν από 41 χρόνια, τη θεατρική σεζόν 1983-1984, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβάζει στο θέατρο το μιούζικαλ «Βίκτωρ – Βικτώρια», το οποίο είχε προβληθεί έναν χρόνο νωρίτερα στις κινηματογραφικές αίθουσες κερδίζοντας κοινό και κριτικούς.

Η Αλίκη υποδύεται τη Βικτόρια, την οποία στο σινεμά είχε υποδυθεί η Τζούλι Άντριους και για τις ανάγκες του ρόλου κόβει τα μακριά ξανθά μαλλιά της – σήμα κατατεθέν σε όλη την καριέρα της – υιοθετώντας ένα πολύ κοντό, αγορέ λουκ.

Μάλιστα, η «ιστορική στιγμή», όπως χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο της εποχής, κατά την οποία η Αλίκη κόβει τα μαλλιά της φιλοξενήθηκε μέσω φωτογραφιών σε περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας.

Βέβαια, στην πορεία της σεζόν η αγαπημένη ηθοποιός δεν ξαναέκοψε τα μαλλιά της όταν αυτά άρχισαν πάλι να μακραίνουν, αλλά φορούσε περούκα.

Τρία χρόνια αργότερα το 1986 η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε μία ακόμα πιο τολμηρή αλλαγή στην εμφάνισή της, βάφοντας τα μαλλιά της στο φυσικό τους χρώμα, δηλαδή σκούρο καστανό, για πρώτη και μοναδική φορά στη διάρκεια της καριέρας της.

Η αλλαγή έγινε για τις ανάγκες του ρόλου της Φιλουμένας Μαρτουράνο που ανέβαζε η εθνική σταρ εκείνη τη σεζόν στο θέατρο Αλίκη.

Μάλιστα, η ίδια συνήθιζε να αυτοσαρκάζεται πως όσες φορές στην καριέρα της είχε παίξει με καστανά μαλλιά δεν της έβγαινε σε καλό αν και στην περίπτωση της Φιλουμένας, βάσει δημοσιευμάτων της εποχής, μάλλον τελικά το κέρδισε σε κάποιο βαθμό το «στοίχημα».

Νίκος Εμμανουήλreader.gr

Διαβάστηκε 134 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.