Παρασκευή, 4η Οκτωμβρίου 2024  11:20 μμ
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 23:07

Φιλοξενία Erasmus στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus+ και φιλοξένησε με χαρά τα Γυμνάσια Μανάσιας και Τάνταρεϊ από τη Ρουμανία και το 3ο Γυμνάσιο της Νίκαιας από την Αθήνα

Την εβδομάδα από 23/9/24 έως 27/9/24 το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου με ιδιαίτερη χαρά φιλοξένησε τα Γυμνάσια Μανάσιας και Τάνταρεϊ από τη Ρουμανία και το 3ο Γυμνάσιο της Νίκαιας από την Αθήνα στο πλαίσιο της συμμετοχής των σχολείων στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Learning Μathematics through practical activities -Μαθαίνω Μαθηματικά με πρακτικές δραστηριότητες».

Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να συνδέσουν τα μαθηματικά με πτυχές της καθημερινής ζωής. Οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες συμμετείχαν σε μαθηματικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα στον υπολογισμό του όγκου των στερεών με πρακτικές μεθόδους. Οι μαθητές υλοποίησαν σχέδια μαθήματος που σχεδίασαν οι καθηγητές τους και συμμετείχαν σε φύτευση λουλουδιών στην αυλή του σχολείου.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης οι εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις:
• Επίσκεψη στο μουσείο του Κάστρου στη Ναύπακτο.
• Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας και στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.

Τέλος, διοργανώθηκε βραδιά αποχαιρετισμού με εδέσματα από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και καθηγητών του σχολείου μας και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον χορευτικό σύλλογο Ζορμπάς.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 60 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.