Παρασκευή, 4η Οκτωμβρίου 2024  11:21 μμ
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 23:02

Επίσκεψη Καταλανού Αξιωματούχου στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Την εβδομάδα αυτή ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου είχε τιμή να φιλοξενήσει τον Σύμβουλο της Καταλανικής κυβέρνησης σε θέματα Θαλάσσιας Κληρονομιάς της Καταλονίας, κ. Pere Alemany, συνοδευόμενο από τη σύζυγό του.

Ως λάτρης της ιστιοπλοΐας, ο κ. Alemany είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχει στην 1η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Regatta “Lepanto Regatta“.

Παρά την αναβολή της διοργάνωσης για τον Οκτώβριο του 2025, ο εκλεκτός μας καλεσμένος επέλεξε να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του ταξίδι, καθώς η ιστορία και η ομορφιά της πόλης του Μεσολογγίου τον γοήτευσαν και λειτούργησαν ως πόλος έλξης.

Γοητευμένος από την Ιστορία και την Ομορφιά του Μεσολογγίου

Δύο μέλη του Ναυτικού Ομίλου συνόδευσαν τους επισκέπτες σε ξενάγηση στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή της πόλης, παρουσιάζοντας την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη ζωή του Μεσολογγίου.

Τα σημαντικότερα σημεία επίσκεψης περιλάμβαναν:

Τον Κήπο των Ηρώων
Την Πινακοθήκη
Το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο
Την Ποτοποιία Τρικενέ
Την Αρχαία Πλευρώνα
Το Αρχαίο Θέατρο και Ναυπηγείο των Οινιάδων
Το Πόρτο Σκρόφα, όπου οι προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν σε γεύμα που παρέθεσε ο φορέας “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”.

Δέσμευση για Συμμετοχή στην Lepanto Regatta 2025

Οι καλεσμένοι μας αναχώρησαν χθες, 3 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους από την εμπειρία τους στην πόλη μας και δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στην “Lepanto Regatta” τον επόμενο Οκτώβριο 2024.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 52 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.