Παρασκευή, 4η Οκτωμβρίου 2024  11:20 μμ
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 19:03

Στους ρυθμούς της χορωδιακής μουσικής το Αγρίνιο – Έναρξη στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ με μήνυμα για «Ειρήνη των λαών» (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για 5η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου κάνει την πόλη του Αγρινίου επίκεντρο της χορωδιακής μουσικής.

Το φετινό διήμερο (4-5/10) προβλέπεται ρεκόρ συμμετοχών με την πόλη να υποδέχεται 27 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με γνωστούς μαέστρους και προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής και πάνω από 1260 χορωδούς και συνοδούς.

Η έναρξη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» με παρουσιαστή για ακόμη μία χρονιά τον Αλέξη Κωστάλα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Ζώης, εκ μέρους του Μητροπολίτη Δαμασκηνού ο π. Καλλίνικος, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά και η καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ Χρυσούλα Τασολάμπρου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αγρινιώτικη χορωδία «Αγία Σκέπη», τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ καθώς και του Δήμου Αγρινίου, αποτελεί δε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔΔΕ.

Σημειώνεται πως το Φεστιβάλ φέτος στέλνει το μήνυμα της «Ειρήνης των Λαών», όχι μόνο λόγω των πολέμων που ταλανίζουν τον κόσμο, αλλά και για το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Τιμώμενη χορωδία είναι της Κύπρου και το Φεστιβάλ τελεί επίσης υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 66 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.