Πέμπτη, 3η Οκτωμβρίου 2024  12:25 πμ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 23:33

Αγρίνιο: Στις μάχες στο ΣτΕ για τις ΑΠΕ θα έχει πολύτιμη την εμπειρία του Αχελώου!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όσο και να προσπαθείς να μην βάζεις την περίπτωση του Αχελώου και των διαρκών προσπαθειών για την εκτροπή του (παρά τις πέντε αρνητικές γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ) μαζί με τις τελευταίες εξελίξεις με τα ενεργειακά στην περιοχή, ειδικά όταν πρόκειται για το Αγρίνιο, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Κι αυτό γιατί μονίμως όλες οι συζητήσεις αφορούν σε υδάτινους όγκους που είναι στα όρια του Αγρινίου ή φτιάχτηκαν με τεχνητό τρόπο από τον Αχελώο. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έχει πει ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου για το πώς διαφέρουν τα νερά από το φράγμα των Κρεμαστών που είναι να πάνε για την υδροδότηση της Αττικής από την έκτροπή του μεγάλου ποταμιού.

"Δεν βάζουμε στην ίδια μοίρα το να υπάρχει ανάγκη να πιει νερό η Αττική με το να πετάνε με το κανονάκι το νερό στα χωράφια της Θεσσαλίας για να ποτίσουν τα βαμβάκια", έχει ειπωθεί και κάπως έτσι έχει εξηγηθεί γιατί στην μία περίπτωση ο δήμος θα αξιώσει αντισταθμιστικά οφέλη, ενώ στην άλλη δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

"Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά για την καταστροφή", έλεγε σήμερα σε τοπικό ραδιόφωνο ο γενικός γραμματέας του δήμου, Δημήτρης Τζιώλης! Όχι για το θέμα του Αχελώου αλλά για όσα ακούγονται για φωτοβολταϊκά σε λίμνη Στράτου ή/ και Αμβρακικό, καθώς και για γιγάντια αιολικά στον "Πατραϊκό", που στην ουσία αφορούν στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.

Ξέρουν άπαντες ότι το Αγρίνιο θα είναι έτοιμο για τις νομικές μάχες στο ΣτΕ διότι έχει μεγάλη εμπειρία και... τεχνογνωσία από τα τόσα χρόνια εμπλοκής με τη εκτροπή του Αχελώου! Το ενδιαφέρον είναι ότι κάτι τέτοιες ειδήσεις δεν απασχολούν και πολύ τον κόσμο. Τι κάνει ο δήμος με τις ενεργειακές κοινότητες και το σχέδιο "Απόλλων" απέναντι και... φέξε μου και γλίστρησα! Όμως, όταν όλος αυτός ο αδιάφορος κόσμος μάθει πως πρόκειται για την τσέπη του όλα θα αλλάξουν με τρόπο μαγικό.

Βλέπετε, αν "τρέξει" η ενεργειακή κοινότητα που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια και ο δήμος Αγρινίου(σ.σ. σε αντίθεση με άλλους δήμους που δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτε) το ρεύμα στην περιοχή θα είναι φθηνότερο κι ακόμη και τα τέλη που πάνε για να καλυφθούν συμβόλαια ενέργειας θα πέσουν για το δημότη. Μόνο τότε ο "αδάμαστος λαός" θα ασχοληθεί. Κι άντε να πεις στον "αδάμαστο λαό" ότι αυτό πάλι σε ΑΠΕ θα αφορά!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 43 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.