Τετάρτη, 2η Οκτωμβρίου 2024  2:17 μμ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 14:56

Βόνιτσα - νερό: «Σαν να είστε δύο νεκροί που μετράτε τα μόριά σας!» - «Επική» ατάκα δημοτικής συμβούλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Συνεδρίασε στη Βόνιτσα το Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα με το νερό. Η δημοτική σύμβουλος Καίτη Σαπλαούρα με την  «επική» ατάκα: «Σαν να είστε δύο νεκροί που μετράτε τα μόριά σας!», καυτηρίασε την ανεπάρκεια πρωτοβουλιών για το πολύ σοβαρό θέμα. 

Ολόκληρη η ομιλία της δημοτικής συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας που, σημειωτεόν είναι γιατρός, ήταν «καταπέλτης». Παρότι χρησιμοποίησε εκφράσεις και ύφος που θα μπορούσαν να προκαλέσουν γέλιο, εντούτοις οι «πικρές» αλήθειες που είπε μόνο προβληματισμό δημιουργούν! 

Με ένα κρεσέντο ειλικρίνειας η δημοτική σύμβουλος στην Βόνιτσα, κ. Καίτη Σαπλαούρα, είπε όλα όσα θα ήθελαν να ακούσουν οι πολίτες με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για το νερό, με πιο χαρακτηριστικό το «κάνετε σαν να είστε δύο νεκροί και μετράτε τα μόριά σας!».

Έδειξε με αυτή την ατάκα ότι η πλειοψηφία και η πρώην δημοτική αρχή του κ. Αποστολάκη που ήταν στην διοίκηση του δήμου επί 20 χρόνια, συναγωνίζονται για το τίποτε.

Η κ. Σαπλαούρα, εκλεγμένη με την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του κ. Σώζου, είπε όλα όσα είπε με την γλώσσα που άρμοζε και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν κρατήθηκαν και γέλασαν, όμως όλοι στην αίθουσα φαίνονται να γνώριζαν ότι είχε δίκιο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε την ομιλία της, άλλωστε με την ατάκα «αλλού βαράνε τα βιολιά κι αλλού γίνεται ο γάμος»!

«Είμαστε ασήμαντοι, είμαστε ανίκανοι, δεν μπορέσαμε τόσα χρόνια ούτε να εξασφαλίσουμε το νερό! Ποιες είναι οι προτεραιότητες στην ζωή; Αυτές είναι», ανέφερε επίσης, θυμίζοντας ότι η ίδια είναι «ξένη» στην περιοχή αλλά έχει μεγαλώσει εκεί και θέλει να την δει να προκόβει.

Πάντως οι...θανατηφόρες ατάκες της δεν σταμάτησαν εκεί. Μερικές από αυτές:

-«Τι βαράς το κομπολόι, ρε Βαρβάτε;», ρώτησε κάποια στιγμή τον γνωστό παράγοντα και αυτοδιοικητικό της περιοχής κ. Βαρβάτο...
-«Εδώ καίγεται ο κ...λος μας κι εμείς κοιτάμε τι άρωμα φοράμε»!
-«Λέτε ο ένας έκανε αυτό και ο άλλος έκανε το άλλο. Κι εγώ μπορώ να πω ότι είμαι 1.90 ύψος, αποδείξεις έχετε, στοιχεία έχετε;»
«Όταν έχεις ένα δυστύχημα με νεκρούς, η βλάβη έχει γίνει χρόνια πριν, όχι την ώρα που συμβαίνει το κακό"
-«Εκεί στις συνεδριάσεις, τι κάνετε; Τσ(ι)γαρολογάτε;»(σ.σ. καπνίζετε όλη την ώρα;)
-«Η αναφορά σας τι περιλαμβάνει; Πέντε αλεπούδες; Χ...έστηκα!»
-«Είκοσι χρόνια δεν έχουμε κάνει τίποτε. Ντρέπομαι, ειλικρινά...»

Ολόκληρη η επίμαχη συνεδρίαση:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 62 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.