Τρίτη, 1η Οκτωμβρίου 2024  7:23 μμ
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 18:46

Με λαμπρότητα η αγρυπνία για τους μουσικούς Αγίους στο Θέρμο! (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με μεγάλη λαμπρότητα και με πλήθος κόσμου έγινε στον Άγιο Δημήτριο Θέρμου η αγρυπνία για τους μουσικούς Αγίους της Εκκλησίας μας!

Συγκεκριμένα, μέχρι τη μία και μισή περίπου πρωινή που τελείωσε η αγρυπνία και μετά, στην πλούσια τράπεζα που ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ετοιμασμένη από τις γυναίκες της ενορίας, παρέστη πλήθος λαού που ήρθαν να τιμήσουν τους Αγίους αγρυπνώντας, αλλά και να ακούσουν την μουσική πανδαισία από τους Θερμίους ψάλτες.

Πράγματι, όλοι οι παριστάμενοι εντυπωσιάστηκαν από τον χορό των ψαλτών, που αποτελούνταν από ψάλτες θερμίους, που ‘ταν και φέτος πιστοί στο ραντεβού τους αυτό.

Εψάλλησαν, μεταξύ άλλων, μουσικές συνθέσεις του εορταζόμενου Αγίου, Ιωάννου του Κουκουζέλους, ενώ έγινε και μνημόσυνο για τους απ’ αιώνος κεκοιμημένους Θερμίους ψάλτες, όπως είναι ο περίφημος Δημήτριος Δρόσος (Παγούρας), ο Γεώργιος Σιάχος, ο Σπύρος Σύρρος, ο Νίκος Ροδάς κι άλλοι πολλοί, πάμπολοι πρωτοψάλτες, λαμπαδάριοι, δομέστικοι, βαστακτές, κανονάρχοι.

Εκτός του πατρός Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου, του ακάματου προϊσταμένου της ενορίας του Αγίου Δημητρίου, παρευρέθησαν στην ιερά αγρυπνία ο Άγιος Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Θεόκλητος Ράπτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παμφίας π. Βασίλειος Λάμπος και ο π. Δημήτριος Βάτσιος, ενώ τους χορούς των ψαλτών διηύθυναν οι Διονύσιος Θανασούλης και Φώτιος Τσαρούχης.

thermonews.gr

Διαβάστηκε 72 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News