Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  12:13 μμ
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 09:25

Αγρίνιο: O 17χρονος Δημήτρης Μακρίδης απέναντι σε 40 σκακιστές (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Σιμουλτανέ στην πλατεία Δημοκρατίας την Παρασκευή 27/9. Ο Δημήτρης Μακρίδης αντιμετώπισε πάνω από 40 σκακιστές 

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου πραγματοποίησε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, έναν ξεχωριστό αγώνα σιμουλτανέ με τον 17χρονο fidemaster Δημήτρη Μακρίδη.

Ο νεαρός σκακιστής, γνωστός για τις διακρίσεις του, θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα σκακιστές σε 30 διαφορετικές σκακιέρες, που θα τοποθετηθούν στο κέντρο της πλατείας.

Ο αγώνας που ξεκίνησε στις 18:00 προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο μαθητών όσο και φίλων του σκακιού από όλη την περιοχή.

Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που προάγει το πνευματικό άθλημα του σκακιού, ως μέσο και δυνατότητα προάσπισης της πνευματικής υγείας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν έμπειρο και καταξιωμένο παίκτη.

Ο 17χρονος σκακιστής Δημήτρης Μακρίδης είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας σκακιστής της ηλικίας του έχοντας πετύχει τις εξής σημαντικές διακρίσεις: 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων Κ16 το 2024, 3η θέση με την Εθνική Ομάδα Παίδων Κ16 στη Σκακιστική Ολυμπιάδα μέχρι 16 ετών το 2023, πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων Κ18 το 2022 πρωταθλητής Ελλάδας Παμπαίδων Κ14 το 2021!

Ο Μπάμπης Τζότζολης

Ο προπονητής της ομάδας σκακιού της ΓΕΑ Μπάμπης Τζότζολης μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε: «ο διακεκριμένος 17χρονος σκακιστής fidemaster Δημήτρης Μακρίδης αντιμετωπίζει πάνω από 40 σκακιστές σε τριάντα διαφορετικές σκακιέρες. Να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης είναι ο καλύτερος σκακιστής στην ηλικία του σε όλη την Ελλάδα!

Πρόσφατα κατέκτησε το πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα blitz (σκακιστικές παρτίδες που διαρκούν μέχρι δέκα λεπτά), ενώ αξίζει να αναφερθεί και η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στην Ευρώπη για σκακιστές κάτω των 16 ετών!

Είναι εκπληκτικό το σκακιστικό δρώμενο, ένα παιδί να αντιμετωπίζει τους καλύτερους σκακιστές της πόλης, καθώς θα συμμετέχουν σκακιστές από όλες τις ηλικίες, από 8 ετών δηλαδή μέχρι και 65.

Ο συγκεκριμένος αγώνας επίδειξης, που θα διαρκέσει περίπου μέχρι και τις 22.00 ανήκει στο σκακιστικό τμήμα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ενώ η συγκεκριμένη διοργάνωση συνδυάστηκε με τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 53 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News