Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  6:10 μμ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 18:33

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Η Ομοσπονδία μας διεκδικεί τη νομιμότητα και το δίκαιο στην αγορά. Αυτό είναι καταγεγραμμένο, δε χρειάζεται να το εξηγήσουμε και σαφώς περιμένουμε μία εκτίμηση από το Υπουργείο Οικονομικών. Κάναμε μία σημαντική πρόταση, ώστε το επίδομα να πάει στην αντλία και όχι σε αυτούς που το δέχονται ή όχι», είπε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews “Update” και τον Χρήστο Παγώνη.

Ο κ. Κιουρτζής εξηγησε σχετικά: «Αυτό βοηθάει τις επιχειρήσεις, μειώνει το κόστος χρήματος. Εμείς έχουμε ένα όφελος περίπου 1.700.000 ευρώ, λιγότερες προμήθειες στην τράπεζα και το κράτος δεν θα δώσει δραχμή παραπάνω από αυτά που έχει προϋπολογίσει. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό δεκτό, θα πρέπει οπωσδήποτε να μας αναλυθεί για ποιο λόγο δεν γίνεται».

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου, η διανομή του – πάντα αυτή είναι η ημερομηνία έναρξης, και εμείς με περιέργεια βλέπουμε τι τιμές θα έχουμε στα διυλιστήρια ώστε να πουληθεί το καύσιμο στους καταναλωτές (…) Μας ενδιαφέρει το καύσιμο να είναι όσο πιο φθηνό και καθαρό γίνεται».

Και πρόσθεσε: «Πέρυσι υπολογίστηκαν 247 εκατ. ευρώ για το πετρέλαιο, ως επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Δόθηκαν 76 εκατ. λιγότερα. Είχαμε κάνει την πρόβλεψη και πέρυσι ότι αυτό το ποσό, επειδή θα έχουμε μειωμένη κατανάλωση, θα αντιστοιχεί περίπου σε 24 λεπτά, 240 ευρώ τον τόνο το κυβικό λιγότερο. Άρα και φέτος με τα ίδια χρήματα, αφού περίσσεψαν και 76 εκατομμύρια, θα πρέπει θα μπορεί να το δώσει η πολιτεία και η τιμή να διαμορφωθεί περίπου στα 90 λεπτά με τα σημερινά δεδομένα».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Τα διυλιστήρια αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους καθημερινώς, είτε προς τα πάνω και προς τα κάτω και έτσι ακολουθούν και τα πρατήρια και οι έμποροι στο καύσιμο. Δεν φαίνεται να έχουμε κάτι πολύ σημαντικό στην αγορά που να την επηρεάσει δραματικά και να πάει προς τα πάνω. Ίσως είναι οι σταθεροποιητικές τιμές, αυτές οι διεθνείς τιμές που ακολουθούν τα διυλιστήρια και ακολουθούν οι έμποροι σε σχέση με τον καταναλωτή και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε δραματικές καταστάσεις. Αν όμως υιοθετήσει την άποψη μας η Πολιτεία, θα έχουμε ένα πολύ σημαντικό μείον, μια πολύ καλή τιμή για τους καταναλωτές».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 62 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News