Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  11:22 πμ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 10:31

Αύριο η εκκίνηση του 42ου Σπάρταθλον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίγες ώρες έμειναν για την εκκίνηση του φετινού 42ου Σπάρταθλον, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων με πρώτο τον περσινό νικητή τον Αγρινιώτη Φώτη Ζησιμόπουλο

Αύριο το πρωί Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (7:00 πμ), κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, θα δοθεί η εκκίνηση του διεθνούς υπερμαραθωνίου, με συμμετοχή 350 υπεραθλητών/τριών από διάφορες χώρες του πλανήτη.

Ανάμεσά τους, ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των υπεραποστάσεων, όπως του Έλληνα πρωταθλητή με τις τρεις διαδοχικές νίκες στο Σπάρταθλον και ήδη θρυλικής μορφής του αγώνα, Φώτη Ζησιμόπουλου, καθώς και της Αμερικανίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας και κάτοχου του παγκόσμιου ρεκόρ, Καμίλ Χερόν.

Στην αφετηρία του 42ου Σπάρταθλον θα βρεθούν και 57 Έλληνες αθλητές (53 άνδρες και 4 γυναίκες), μεταξύ των οποίων και 3 Λάκωνες: οι Γιάννης Μαλτέζος, Θανάσης Καλαμαράς και Θύμιος Βλάχος.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υπερβούν σωματικές και ψυχικές αντοχές, κατά μήκος της διαδρομής των 246 χλμ., από την Αθήνα ως τη Σπάρτη. Οι πρώτοι τερματισμοί αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (29/9) στο άγαλμα του Λεωνίδα, ενώ μετά το πέρας του χρονικού ορίου του αγώνα (7 μμ), θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τη φετινή εκδήλωση θα πλαισιώσει ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους με την ορχήστρα του.

ertnews.gr

Διαβάστηκε 71 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News