Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  1:20 πμ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 10:05

Παναιτωλικός: Υπάρχουν δυνατότητες για καλύτερη σεζόν, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με Αστέρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε το βράδυ του Σαββάτου να επικρατήσει του Αστέρα AKTOR στο Αγρίνιο, στο γήπεδό του, μένοντας στο 1-1, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για αναρρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ψυχολογία ήταν στα ύψη μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Παναιτωλικός στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, δεν μπήκε ορεξάτος, έδειξε ασύνδετος, με πολλά λάθη στον άξονα, δίνοντας την μπάλα στους φιλοξενούμενους, επιτρέποντάς τους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Αστέρα να πατάει καλύτερα στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Το 0-1 με τον Γιαμπλόνσκι ήρθε σαν μια φυσιολογική εξέλιξη στην αναμέτρηση, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αστέρα να προειδοποιεί νωρίτερα με το δοκάρι του Χουχούμη.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές από το 30′ και μετά και ευτύχησε στην πρώτη του μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι, να ισοφαρίσει με τον Λομόνακο έπειτα από την ασίστ του εξαιρετικού Τορεχόν. Ένα γκολ που έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη και φυσικά ψυχολογία.

Ο Παναιτωλικός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ομάδα που έπρεπε να είναι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Πίεση, κατοχή μπάλας, ευκαιρίες και διάθεση να πετύχει το δεύτερο γκολ.

Η σημαντικότερη ευκαιρία εντός περιοχής ήταν το τελείωμα του Λομόνακο από γύρισμα του Τορεχόν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Παπαδόπουλο να αρνείται το 2-1 και εκτός περιοχής η έμπνευση του Λιάβα, ένα σουτ που τράνταξε το δοκάρι και δυστυχώς στέρησε απ’ όλους μας ένα γκολ που θα συζητιόταν για καιρό.

Οι συμπτώσεις είναι απίστευτες. Πέρυσι ο Παναιτωλικός στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τον Αστέρα, έπαιζε ξανά για περίπου μισή ώρα με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του Καρμόνα. Εκείνη η αποβολή είχε έρθει στο 66′. Φέτος συνέβη κάτι αντίστοιχο με την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου να έρχεται στο 68′.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Πέρυσι μάλιστα είχε ηττηθεί με 0-1, με γκολ του Μιριτέλο από το 8ο λεπτό.

Η είσοδος των Ρόα, Λουίς, Μαϊντέβατς και Λαχούντ έδωσε μεγαλύτερη ταχύτητα στον Παναιτωλικό χωρίς ωστόσο να μπει η μπάλα στην περιοχή και να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία. Έλειπε η καλή τελική πάσα και το καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ναι μεν πίεσε ο Παναιτωλικός, αλλά δεν έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους, επιχειρώντας κυρίως από τα πλάγια και όχι από τον άξονα.

Σπουδαίο παιχνίδι από τον Τορεχόν, αρκετά χιλιόμετρα, πρωταγωνιστής στο γκολ και στην ευκαιρία που χάνει ο Λομόνακο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Σταθερός για ακόμα έναν αγώνα ο Πέρες, ενώ θετικός και ο Μπουζούκης που συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις. Ένα ακόμα σοβαρό ματς για τον Μπελεβώνη που κέρδισε και την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου.

Ο αρχηγός Γιώργος Λιάβας τα πήγε περίφημα ανασταλτικά και δημιουργικά. Ήταν ακούραστος, ενώ το φοβερό σουτ που επιχείρησε στο δοκάρι, δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχει και το τι μπορεί να κάνει μες στην γήπεδο.

Με εξαίρεση το γκολ που δέχθηκε η άμυνα, σε άλλη περίπτωση δεν απειλήθηκε ο Παναιτωλικός, με τους Σιέλη και Μλάντεν να καθαρίζουν εύκολα, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Τσάβες ήταν εκεί. Σταθερά καλός και ο Μαυρίας.

Ίσως ο μόνος που υστέρησε σε απόδοση από την αρχική ενδεκάδα και σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν ο Ντίας, ο οποίος σε ορισμένες φάσεις ήταν φλύαρος.

Κινητικοί οι Ρόα, Λουίς και Λαχούντ με την είσοδό τους, ενώ ο Μαϊντέβατς φάνηκε μόνο στην τελευταία φάση του αγώνα και το σουτ που επιχείρησε το οποίο πέρασε άουτ. Ο Κοντούρης μπήκε στα τελευταία λεπτά, κερδίζοντας ένα φάουλ κοντά στην πλάγια γραμμή.

Γενικότερα οι αλλαγές φρέσκαραν τον Παναιτωλικό, χωρίς ωστόσο να δώσουν το κάτι παραπάνω και την δημιουργία που έλειπε από τον άξονα. Δε βρήκε πολλές φάσεις η ομάδα του Πετράκη μετά την αποβολή, δε γέμισε όπως θα έπρεπε την αντίπαλη περιοχή.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε μια πικρία, καθώς ο Παναιτωλικός έδειξε ότι μπορούσε να φτάσει στο τρίποντο και μάλιστα βρέθηκε με παίκτη παραπάνω για αρκετή ώρα, χωρίς να το εκμεταλλευτεί. Με εξαίρεση τα πρώτα 30 λεπτά, ήταν καλύτερος στο υπόλοιπο του παιχνιδιού κι αν κάποια ομάδα δικαιούταν δεύτερο γκολ, αυτή η ομάδα ήταν ο Παναιτωλικός.

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Αστέρα που παραμένει αήττητος στο Αγρίνιο από τον Ιανουάριο του 2016 και την τελευταία νίκη τότε του Παναιτωλικού με 2-1. Ένατη ισοπαλία για τις δύο ομάδες στο Αγρίνιο!

Στα θετικά η άμεση αντίδραση μετά το 0-1 του Αστέρα και το γεγονός ότι δεν κινδύνεψε η άμυνα σε ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο.

Το δεδομένο είναι ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για μια καλύτερη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Πετράκη, βγάζει σοβαρότητα, είναι μια ομάδα σφιχτή και πειθαρχημένη που δύσκολα δέχεται γκολ (3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος) και παλεύει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους.

Ο Κρητικός τεχνικός εμπιστεύεται τον κορμό της περσινής ομάδας, υπάρχει ομοιογένεια και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το κομμάτι της δημιουργίας θέλει ακόμα δουλειά, είμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Σε καμία περίπτωση το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Αστέρα δεν είναι καταστροφικό. Έπειτα από τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, ο Παναιτωλικός έχει πέντε βαθμούς με μια νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Μπορούσε και καλύτερα βάσει της απόδοσής του.

Αναμφισβήτητα, η μοναδική παραφωνία έως τώρα, ήταν η ήττα στην πρεμιέρα από τη Λαμία στο Αγρίνιο, σε έναν αγώνα όμως που όχι μόνο δεν άξιζε να χάσει, αλλά έπρεπε να πάρει το τρίποντο.

Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα αγώνων μέχρι την διακοπή με τον Παναιτωλικό να φιλοξενείται την επόμενη αγωνιστική στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και να υποδέχεται για την 7η αγωνιστική στο Αγρίνιο, την ΑΕΚ.

Φυσικά η ομάδα του Αγρινίου θα βρεθεί στο Ηράκλειο από το βράδυ της Τρίτης, καθώς την Τετάρτη υπάρχει και ο αγώνας – νοκ άουτ του Κυπέλλου Ελλάδος με τους Κρητικούς.

Υ.Γ.1: Σε χαμηλά επίπεδα η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Ίσως η χαμηλότερη κι από τα παιχνίδια με Λαμία και Πανσερραϊκό. Παρά το μεγάλο αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη την προηγούμενη εβδομάδα και το ιδανικό της ημέρας και της ώρας, η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Υ.Γ.2: Αρκετά καλή η διαιτησία του Τσέτσιλα. Σωστός σχεδόν σε όλες του τις αποφάσεις, έχασε την απευθείας κόκκινη του Τριανταφυλλόπουλου, ωστόσο το VAR τον διόρθωσε. Κατά τ’ άλλα, διαιτησία 50-50. Έτσι όπως πρέπει να είναι σε όλα τα παιχνίδια.

Υ.Γ.3: Ο Λομόνακο σκόραρε το δεύτερό του γκολ για φέτος. Όμορφο τελείωμα για το 1-1, καλή τελική προσπάθεια στην επέμβαση του Παπαδόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε γενικά ένα καλό παιχνίδι. Όσο σκοράρει παίρνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

Υ.Γ.4: Παρά την πικρία για το αποτέλεσμα, ο κόσμος του Παναιτωλικού χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές μετά το τέλος του αγώνα. Κάτι που δείχνει πίστη στην ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας και φυσικά αναγνώριση της προσπάθειας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News