Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:53 πμ
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 18:43

Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιο για τα φωτοβολταϊκά συστήματα σε σπίτια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο για τα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Η απόσβεση της επένδυσης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, με το νέο σχήμα της αυτοκατανάλωσης που ισχύει πλέον για τα οικιακά συστήματα, γίνεται σε διάστημα από 5 έως 7 χρόνια για τους οικιακούς καταναλωτές και 3,6-4,5 χρόνια για τους επαγγελματίες.

Να σημειωθεί ότι ο ενεργειακός συμψηφισμός καταργήθηκε.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων για το νέο πλαίσιο που έκανε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) σε αναλυτικό οδηγό που περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται για την αυτοπαραγωγής ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά: Τα στοιχεία

Η ανάλυση του ΣΕΦ λαμβάνει υπόψη το ενδεικτικό κόστος εγκατάστασης ενός οικιακού φωτοβολταϊκού με ή χωρίς μπαταρία (περί τις 16.000 και 8.500 ευρώ αντίστοιχα) και το όφελος που προκύπτει κυρίως από την αποφυγή της δαπάνης αγοράς ρεύματος κατά τις ώρες που παράγει το οικιακό φωτοβολταΪκό, αλλά και από τις φοροαπαλλαγές που έχουν θεσπιστεί για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων.

Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή, το όφελος μεγιστοποιείται όταν η ενεργειακή κατανάλωση του νοικοκυριού είναι σημαντική και το εισόδημα επαρκές ώστε να είναι υψηλή η φοροαπαλλαγή.

reader.gr

Διαβάστηκε 122 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News