Πέμπτη, 26η Σεπτεμβρίου 2024  11:26 μμ
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 12:05

Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΧΩΡΙ"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΧΩΡΙ

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ομάδων που οι συμμετέχοντες με αγάπη και ασφάλεια θα βρουν το χώρο να αλληλεπιδράσουν και να εκφραστούν.
Με όχημα τις τεχνικές του εφαρμοσμένου θεάτρου και του παιχνιδιού θα ασχοληθούμε με ιδέες και σκέψεις που μας αφορούν, θα πειραματιστούμε με τα εκφραστικά μας μέσα, θα ανακαλύψουμε την χαρά της ομαδικής επικοινωνίας και κυρίως θα γνωρίσουμε τους εαυτούς μας λίγο καλύτερα.

Το εργαστήριο αποτελείται από τις εξής ομάδες:

  • προσχολική ηλικία 3,5-5,5 χρόνων
  • παιδιά ηλικίας 6 έως 8 χρόνων
  • παιδιά ηλικίας 9 έως 12 χρόνων
  • εφήβους (γυμνασίου & λυκείου)
  • ενήλικες

    ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
    προσχολικής ηλικίας5-5 ετών
    Το εργαστήριο αυτό επικεντρώνεται στα παιχνίδια κίνησης είναι ένα «μάθημα» ευχάριστο και ταυτόχρονα δημιουργικό. Είναι μία διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα τραγούδι με σκοπό να παίξουμε, να κινηθούμε, να αναλάβουμε ρόλους, να εκφραστούμε, να γελάσουμε, να περάσουμε όμορφα! Για τα παιδιά η ανακάλυψη της γνώσης, η ανάπτυξη των λεκτικών και κινητικών ικανοτήτων έρχεται αβίαστα. Ενώ η μουσική και η θεατρική έκφραση, παράλληλα με την ανακάλυψη του χώρου, του εαυτού τους και του κόσμου γύρω τους, κατακτούνται με τρόπο δημιουργικό, ευχάριστο και παιγνιώδη.

    Κάθε Παρασκευή 5.30 -6.30 Μ.Μ
    Πρώτη συνάντηση γνωριμίας 4 Οκτωβρίου 5.30 Μ.Μ

    ΠΑΙΔΙΚΟΕΦΗΒΙΚΟ
    Η συγκρότηση της ομάδας πραγματοποιείται με τη μέθοδο της βιωματικής εκπαίδευσης μέσω της Θεατροπαιδαγωγικής προσέγγισης και της εμψυχωτικής διδασκαλίας και έχει ως στόχο την ενίσχυση της προσωπικότητας του παιδιού, τη δημιουργική ψυχαγωγία, την εκ των έσω γνωριμία με το θέατρο και τη μετάβαση από το Θεατρικό Παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση, ανοιχτή στο κοινό.
  • παιδιά ηλικίας 6 έως 8 χρόνων Κάθε Παρασκευή 30 -7.30 Μ.Μ
    Πρώτη συνάντηση γνωριμίας 4 Οκτωβρίου 6.30 Μ.Μ
  • παιδιά ηλικίας 9 έως 12 χρόνων Κάθε Πέμπτη 5.30 -6.30 μ.μ
    Πρώτη συνάντηση γνωρμίας 3 Οκτωβρίου  5.30 μ.μ

ΕΦΗΒΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πρώτη συνάντηση γνωρμίας  θα γίνει το Σαββατο 5 Οκτωβρίου  ,ώρα 7.00 μ.μ

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ( ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΖΑΚ )- ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων απευθύνεται σε όσους αγαπάνε το θέατρο και αποζητούν μια άμεση επαφή με αυτό, χωρίς να έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή με τον κόσμο του θεάτρου, την δημιουργική διαδικασία πίσω και μπροστά από την σκηνή.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΖΑΚ : Κάθε Τετάρτη 8.00 μ.μ ή Σαββατο 7.00 μ..μ

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και προγραμματισμού θα γίνει το Σαββατο 5 Οκτωβρίου  ,ώρα 7.00 μ.μ

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (δίνοντας την ευκαιρία  

σε ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο αλλα δε θέλουν να συμμετέχουν σε παράσταση )

( Με αφετηρία θεατρικά κείμενα και ρόλους, χρησιμοποιώντας τεχνικές θεάτρου. Θα εξερευνήσουμε τους φανταστικούς κόσμους των συγγραφέων, θα χτίσουμε ρόλους, θα αλληλοεπιδράσουμε, θα συνεργαστούμε, θα ανακαλύψουμε πλευρές της προσωπικότητάς μας. Αναζήτηση, ανάλυση, να απελευθερώσουμε το σώμα, τη φωνή, θεατρική σκηνική επικοινωνία.)

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και προγραμματισμού θα γίνει το Σαββατο 5 Οκτωβρίου  , ώρα  7.00 Μ.Μ

Το Καλλιτεχνοχώρι απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους ενήλικες ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε όποια ομάδα επιλέξουν  για τη νέα θεατρική περίοδο 2024-2025!!!!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ :ΤΣΙΡΩΝΗ ΜΑΙΡΗ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν την εγγραφή από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες  18.00 με 21.00 κάθε απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες ΚΑΚΑΒΙΑ 29

https://www.facebook.com/kallitexnoxwriMaryTsironi  

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

6945077314 (Τσιρώνη Μαίρη )

Έναρξη μαθημάτων Οκτώβριος 2024

Καλή θεατρική χρονιά !!!
Σας περιμένουμε

 

Διαβάστηκε 179 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News