Τρίτη, 17η Σεπτεμβρίου 2024  3:11 πμ
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 10:27

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου στη Λευκάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιάντα, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα το περασμένο Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024. Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, τον Δήμο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αποτέλεσε μια σπουδαία γιορτή μουσικής και πολιτισμού.

Σε μια σεμνή τελετή υποδοχής στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας, ο Δήμαρχος Λευκάδος Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, αφού καλωσόρισε τις Φιλαρμονικές, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της πόλης μας καθώς και στον ρόλο της θυσίας του Μεσολογγίου στην έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Μουσική Παρέλαση ξεκίνησε από το Ανοιχτό Θέατρο και μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης κατέληξε την ώρα του δειλινού στην παραλία, πίσω από την ξύλινη πεζογέφυρα. Εκεί, οι πέντε Φιλαρμονικές, σε ένα εντυπωσιακό φινάλε απέδωσαν μαζί το «Tuttinsieme», μια διασκευή του Lorenzo Pusceddu, πάνω σε θέματα από γνωστές όπερες, χαρίζοντας στο κοινό μία αξέχαστη βραδιά, γεμάτη χρώματα και μελωδίες!

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής για την αξιέπαινη παρουσία τους, καθώς και σε όλες τις συμμετέχουσες Φιλαρμονικές για την εξαιρετική συνεργασία και ευχαριστεί θερμά τη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στη Συνάντηση πήραν επίσης μέρος η Φιλαρμονική Άρτας «Ο Σκουφάς», η Φιλαρμονική Αγρινίου, η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών Κέρκυρας και η διοργανώτρια Φιλαρμονική.

Διαβάστηκε 90 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News