Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  3:15 μμ
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 17:56

Η Βόνιτσα υποδέχεται την 3η Ιστιοπλοϊκή συνάντηση «Αμβρακικός 2024» (φωτο-βίντεο) (Παρ 6 - Σαβ 7/9/2024)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Βόνιτσα Υποδέχεται την 3η Ιστιοπλοϊκή Συνάντηση Αμβρακικός 2024 η οποία λαμβάνει χώρα στον γραφικό κόλπο της Βόνιτσας.

Γράφει η Άννα Ζαρκαδούλα 

Χθες, 6 Σεπτεμβρίου 2024, βρεθήκαμε στην εκκίνηση ενός από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα της χρονιάς για την ελληνική ιστιοπλοΐα, την 3η Ιστιοπλοϊκή Συνάντηση Αμβρακικός 2024, η οποία λαμβάνει χώρα στον γραφικό κόλπο της Βόνιτσας.

Με συμμετοχές από κάθε γωνιά της χώρας, οι αθλητές και οι προπονητές τους προετοιμάστηκαν με προσοχή για να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους σε αυτή τη διοργάνωση που συνδυάζει εκπαίδευση και αγωνιστική δράση.

Με διοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Βόνιτσας και τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, το φετινό γεγονός συγκέντρωσε 132 αθλητές που θα αγωνιστούν στις κατηγορίες Optimist και Laser. Η συμμετοχή 20 ομίλων από όλη την Ελλάδα αποδεικνύει τη σημασία και την ανάπτυξη της εκδήλωσης, καθιστώντας τη Βόνιτσα ένα σημαντικό κέντρο ιστιοπλοΐας για το μέλλον.

Η Ιστιοπλοϊκή Συνάντηση και οι Συμμετέχοντες

Η εκδήλωση είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά το Προπονητικό Camp, το οποίο διαρκεί από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, και στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των αθλητών. Οι προπονητές, καθοδηγούν τους αθλητές μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις και τακτικές προπόνησης.

Το δεύτερο μέρος αφορά τον Διασυλλογικό Αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Οι 56 αθλητές στην κατηγορία Laser και οι 76 στην κατηγορία Optimist είναι έτοιμοι να δείξουν την αφοσίωσή τους και να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι σημαντική, καθώς οι αθλητές προετοιμάζονται για μεγαλύτερες προκλήσεις στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τις δεξιότητές τους και αναπτύσσουν τις στρατηγικές τους.

Ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί ιδανικό σημείο για ιστιοπλοΐα, χάρη στα ήρεμα νερά και τις σταθερές καιρικές συνθήκες. Η ευρεία συμμετοχή αθλητών και ομίλων υπογραμμίζει τη σημασία της εκδήλωσης, όχι μόνο ως αθλητικού γεγονότος, αλλά και ως πλατφόρμας συναναστροφής και αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε νέους αθλητές, προπονητές και λάτρεις του αθλήματος.

Δείτε βίντεο με στιγμές από την εκκίνηση:

Ο Πρόεδρος του Ομίλου

Ο κ. Πανταζόπουλος, ως πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου, υπογράμμισε τη σημασία της διοργάνωσης αυτής για την ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου ως κέντρο ιστιοπλοΐας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μας μίλησε για την διοργάνωση και παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους χορηγούς και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Στο παρακάτω βίντεο, μας λέει λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Προπονητής του Ομίλου της Βόνιτσας

Αξίζει να τονιστεί και η συνεισφορά ενός αφανή ήρωα πίσω από την επιτυχία του ομίλου: του προπονητή Leo Thomas Clarke-Lens.

Ο Leo Thomas Clarke, με το πάθος του και την αφοσίωσή του, έχει καταφέρει να φέρει τη Βόνιτσα στο προσκήνιο της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Με την του ώθηση και επιμονή του, ο Όμιλος της Βόνιτσας έχει ανέβει σε νέα επίπεδα εκπαίδευσης και προπόνησης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλητών.

Πρωταγωνιστές

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της 3ης Ιστιοπλοϊκής Συνάντησης Αμβρακικός 2024 είναι όμως, οι αθλητές- τα παιδιά!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στη φετινή 3η Ιστιοπλοϊκή Συνάντηση Αμβρακικός 2024! Με την αφοσίωσή τους, το πάθος και τη σκληρή δουλειά, αποδεικνύουν πως η νέα γενιά ιστιοπλόων έχει τεράστιες δυνατότητες. Κάθε αγώνας είναι μια ευκαιρία να γίνουν καλύτεροι και να μας γεμίζουν υπερηφάνεια με τις επιδόσεις τους. Η προσπάθειά τους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είναι άξια θαυμασμού.

Και φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα δικά μας παιδιά από τη Βόνιτσα, που δίνουν το δικό τους αγώνα με πείσμα και αφοσίωση. Τους ευχόμαστε λίγη περισσότερη τύχη και λίγο περισσότερο αέρα, ώστε να δουν τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται και να μας κάνουν ακόμα πιο περήφανους με τις επιδόσεις τους.

Η σημερινή ημέρα, αναμένεται να είναι γεμάτη συγκινήσεις και ένταση, καθώς οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διακριθούν και να κατακτήσουν την κορυφή. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν άψογη οργάνωση και υποδομές, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και οι αθλητές να απολαύσουν την εμπειρία του αγώνα στο μέγιστο βαθμό.

Η Βόνιτσα, πέρα από τη φυσική της ομορφιά, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά φιλόξενος τόπος για τους ιστιοπλόους και τους επισκέπτες της, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για να συνδυάσουν το πάθος τους για το άθλημα με την απόλαυση της φύσης και της θαλάσσιας ζωής.

vonitsavibes.gr

Διαβάστηκε 136 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα