Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  4:12 μμ
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 19:29

Αγρίνιο: Γιατί καθυστερεί η επαναλειτουργία των ηλεκτρικών ποδηλάτων;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από το 2021 που οι σταθμοί ηλεκτρικών ποδηλάτων εγκαταστάθηκαν στην πόλη, η λειτουργία τους χαρακτηρίστηκε από πολλά προβλήματα. Σημειώθηκαν βανδαλισμοί, κατεγράφησαν ατυχήματα και υπήρξαν ασφαλώς μεγάλες περίοδοι που τα ποδήλατα ήταν εκτός λειτουργίας.

Η Δημοτική Αρχή παρόλα αυτά δεν φάνηκε να πτοείται από τα παραπάνω και προχώρησε στην προμήθεια και άλλων ηλεκτρικών ποδηλάτων, αξιοποιώντας και δεύτερο πρόγραμμα στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Νέοι σταθμοί εγκαταστάθηκαν σε αρκετά σημεία του κέντρου αλλά και πέριξ αυτού, ωστόσο μέχρι και σήμερα, αρχές Σεπτεμβρίου, δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Όπως ανέφερε στο agriniopress ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς «υφίστανται αρρυθμίες στην ηλεκτρονική εφαρμογή» που χρησιμοποιείται για την «χρέωση» των ποδηλάτων στον εκάστοτε χρήστη τους.

Ο κ. Φωτάκης εξέφρασε πάντως αισιοδοξία ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα, καθότι αφορά και στην εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση-συντήρηση των ποδηλάτων.

Σε κάθε περίπτωση, τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν μέχρι στιγμής κοστίσει χιλιάδες ευρώ και τα αποτελέσματα δεν είναι σε καμία περίπτωση τα προσδοκώμενα, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά… χάσκουν ακόμη παρκαρισμένα σε καλυμμένες και ακάλυπτες στάσεις.

Έχουν αποτελέσει άλλωστε πεδίο αντιπαράθεσης  στα Δημοτικά Συμβούλια, με την αντιπολίτευση να μιλά για αποτυχημένη δράση και ακατανόητη συνέχισή της και την δημοτική αρχή να υπερασπίζεται τις επιλογές της για πιο ήπιες μορφές μετακίνησης στην πόλη.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ρίγκος

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 135 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News