Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  7:13 πμ
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 17:49

Δεν συνεχίζουν τη νέα σεζόν: 6 ελληνικές σειρές και εκπομπές που δεν θα λείψουν σε κανέναν φέτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το καλό είναι ότι τελείωσαν. Το ανησυχητικό είναι ότι πάντοτε αντικαθίστανται από εξίσου κακές σειρές ή εκπομπές. Ναι, σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τις σειρές ή εκπομπές που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο και δεν θα βρίσκονται στην τηλεόραση αυτή τη σεζόν.

Ζωή και όρεξη να έχουμε, και κάθε χρόνο θα βρίσκουμε τέτοιες περιπτώσεις, διότι στην ελληνική τηλεόραση είναι πλειοψηφία τα προγράμματα που θα χαιρόμασταν πολύ αν δεν τα ξαναβλέπαμε, αλλά πολύ λιγότερα αυτά που τελικά σταματάνε και δε συνεχίζουν.

Έχουμε κάμποσες εκπομπές και σειρές που θα θέλαμε να τις δούμε να εξαφανίζονται με ένα πουφ, αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτές. Ας χαρούμε τη νίκη που είναι το τέλος των ακόλουθων.

Έξι σειρές και εκπομπές που – ευτυχώς – δε θα δούμε φέτος στην τηλεόραση

Σασμός

Το έχουμε πει άπειρες φορές, όχι μόνο την περασμένη σεζόν, στην 3η και τελευταία χρονιά της σειράς, αλλά και στη διάρκεια του 2ου κύκλου. Ο Σασμός ήταν ο μονόφθαλμος στους τυφλούς και στην 3η σεζόν του δεν ήταν καν αυτό. Πραγματικά, με εξαίρεση ελάχιστους πολύ φανατικούς, δε νομίζουμε πως θα λείψει, ακόμα και σε αυτούς που το έβλεπαν σταθερά, γιατί πολλοί αναγνώρισαν πως το σενάριο είχε γίνει πια φαιδρό.

Ο Σκαραβαίος

Δεν θα κρυφτούμε, θέλαμε πολύ αυτή η σειρά να πάει καλά. Αλλά μας έχασε από το πρώτο επεισόδιο. Θέλαμε να την στηρίξουμε, αλλά δεν…Οκ, δεν ήταν από τις περιπτώσεις που είχαν τρέξει χιλιόμετρα στην τηλεόραση, άρα ταιριάζει το «ευτυχώς δεν θα την ξαναδούμε», αλλά κέρδισε δίκαια μια θέση στην λίστα.

Ο Πρώτος Από Εμάς

Θυμάται κανείς ότι υπήρξε αυτή η σειρά; Αν δεν ήταν ο γκέι έρωτας που είχε σε ένα από τα storylines, κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί, παρά τα πολύ δυνατά ονόματα στο καστ. Κι αυτή η σειρά θα μπορούσε να ανατρέψει την μιζέρια του δράματος στην ελληνική μυθοπλασία, κι ας μην ήταν καθαρή κωμωδία, αλλά είναι πια ξεκάθαρο, δεν υπάρχουν σεναριογράφοι να γράψουν καλή κωμωδία, έστω με δραματικά στοιχεία, όπως αυτή. Γιατί το χιούμορ θέλει ταλέντο, ικανότητα και να μην έχουμε ποτιστεί στην κλάψα. Κι αυτό είναι άφθονο στην Ελλάδα στις μέρες μας.

My Style Rocks

Δεν ξέραμε ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να επιστρέψει αυτό το πρότζεκτ…Εικάζουμε πως είναι το ίδιο άτομο που είπε «ναι ρε σεις, το Power of Love θα μας ανεβάσει στην τηλεθέαση». Ο ΣΚΑΪ κάνει τη μία μετά την άλλη τις άστοχες επιλογές και περιμένουμε να δούμε αν θα του βγει το στοίχημα με το Survivor στο πρώτο μισό της σεζόν. Το My Style Rocks πάντως, ήταν κάτι που δεν θα θέλαμε να το ξαναδούμε. Τα ρεπορτάζ λένε πως υπάρχει μια αμυδρή σκέψη για να είναι στην τηλεόραση στο 2ο μισό, αλλά θα θέλαμε να παραμείνει αμυδρή και να εξαφανιστεί αυτή η σκέψη.

Το Ναυάγιο

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν θα μιλήσουμε αυστηρά και επικριτικά. Είναι μια σπάνια περίπτωση που δεν πάει μια σειρά που δεν τα πήγε άσχημα στην τηλεθέαση. Τα κανάλια έχουν μάθει να τα ξεχειλώνουν, να τα ξεζουμίζουν. Καλά, και στο Ναυάγιο αυτό έγινε, γιατί ήταν πολλά τα επεισόδια για μια σεζόν, αλλά τουλάχιστον υπήρχε η αναγνώριση από την παραγωγή πως η στάνη δεν έχει άλλο να βγάλει. Ως προς εμάς πάντως, δεν είναι κι ότι το Ναυάγιο ξέφυγε ως σειρά από τον τίτλο της.

Ελένη

Εδώ έχουμε την πιο ξεχωριστή περίπτωση. Δεν είναι ότι ταιριάζει στην Ελένη Μενεγάκη η φράση «ευτυχώς δεν θα την ξαναδούμε». Εδώ έχουμε μια αντίθετη κατάσταση. Ευτυχώς η Ελένη Μενεγάκη δεν θα βρεθεί φέτος μπλεγμένη με ένα είδος εκπομπής που πλέον, στην ελληνική τηλεόραση πετυχαίνει μόνο αν ακολουθεί το μονοπάτι της κιτρινίλας και της τρασίλας. Η Μενεγάκη ως προσωπικότητα είναι πολύ μακριά από αυτό.

Ούτως ή άλλως, οι 2 τελευταίες της σεζόν στον ALPHA κινήθηκαν σε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης, το ίδιο και τα 3 χρόνια της στο MEGA. Δεν είναι δικό της πρόβλημα, είναι το στάτους των ψυχαγωγικών εκπομπών στην τηλεόραση, που μόνο ψυχαγωγικές δεν τις λες. Η Μενεγάκη δεν θέλησε να υποταχθεί σε κελεύσματα των καιρών, σε παροδικές απαιτήσεις και μαγκιά της, γι’ αυτό είναι ξεχωριστή.

Οπότε, στην περίπτωσή της, αυτή να πει στην τηλεόραση «στο καλό και να μου γράφουν» και να μην υποκύψει στο δέλεαρ μιας άλλης πρότασης. Δόξα τω θεώ, δεν θα πεινάσει. Έχει για να ζήσει μια πολύ όμορφη ζωή μέχρι το τέλος της, ας κρατήσει αυτή την αξιοπρεπή εικόνα που έχει αφήσει ως αποτύπωμα στην τηλεόραση.

menshouse.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News