Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  12:24 πμ
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 10:05

Θέρμο: "Από το Σύμπαν στο Σπίτι μας...τη Γη" μια εκδήλωση του ιδρύματος "Ερασμίας και Λάμπρου Λόη"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τέλος Αυγούστου του 2023 ιδρύθηκε στο Θέρμο της Αιτωλίας το ίδρυμα "Ερασμίας και Λάμπρου Λόη" το οποίο στεγάζεται στην οικία του αείμνηστου Λάμπρου Λόη που παραχωρήθηκε στο Δήμο Θέρμου από τον ίδιο, την σύζυγό του Ερασμία και τον γιό τους Κοσμά.

Σκοπός του ιδρύματος είναι η συμβολή του στο πολιτισμό με την διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων πρωτίστως επιστημονικού περιεχομένου.

Φέτος την 20-8-2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα "Από το Σύμπαν στο Σπίτι μας...τη Γη" με ομιλητές τον κ. Σπύρο Μαργέτη (πυρηνικό φυσικό που συμμετέχει στην επιτροπή πυρηνικής ενέργειας των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον) και τον κ. Κώστα Βελή (μηχανικό περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης καθηγητή του πανεπιστημίου του Λιντς της Αγγλίας). Ο πρώτος ομιλητής αναφέρθηκε στο σύμπαν και ο δεύτερος στο επίκαιρο θέμα της ρύπανσης του πλανήτη μας.

Επίσης έκανε μία σύντομη παρέμβαση η απόφοιτη του φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώτα Ντόβα με θέμα την αστρονομία.

Επί πλέον χορηγήθηκαν δύο βραβεία από την κ. Ερασμία Λόη και το Ιδρυμα, σε δύο μαθήτριες των Γυμνασίου και Λυκείου Θέρμου για τις επιδόσεις τους στην Ελληνική γλώσσα και στις Θετικές επιστήμες.


Να σημειώσουμε ότι ο αείμνηστος Λάμπρος Λόης υπήρξε κορυφαίος επιστήμονας που διέπρεψε στις ΗΠΑ σε θέματα πυρηνικής και μαθηματικών.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 126 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 10:13
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News