Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  12:13 πμ
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 23:36

Με πολύ κέφι και χορό το 12ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών (Photos)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευοδώθηκαν οι προσδοκίες για ακόμα μια χρονιά στο συναπάντημα των Μπαμπαλιωτών.

Η σύμπνοια, η ομαδικότητα, η ομόνοια, η αγάπη, η χαρά, το κέφι, ο χορός και τα τραγούδια «έντυσαν» το 12ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών που πραγματοποιήθηκε στις 15 Αυγούστου 2024, ανήμερα της μεγαλύτερης Θεομητορικής εορτής της Ορθοδοξίας, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη φιλόξενη Πλατεία του Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας αντάμωσαν οι Μπαμπαλιώτες και οι φίλοι, στο καθιερωμένο ραντεβού τους για μια ακόμα χρονιά, το οποίο είχε πανθομολογούμενη επιτυχία και γέμισε ο νους και η καρδιά με όμορφες αναμνήσεις.

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες» κ. Θεοφάνη Κοντοχρήστο, ο οποίος ανέφερε ότι το φετινό συναπάντημα αφιερώνεται στα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο,την 20η Ιουλίου 1974 και για το λόγο αυτό έγινε ανάρτηση της κυπριακής σημαίας στο Ποντιακό Μουσείο Μπαμπαλιού και ζήτησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και τους αγνοούμενους.

Και τότε… όλη η Πλατεία σώπασε!

Έπειτα έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στην κα. Παναγιώτα Ρούσσου -Κοντοχρήστου, η οποία είναι κυπριακής καταγωγής, από τη Λύση Αμμοχώστου και είναι κάτοικος Μπαμπαλιού εδώ και 58 χρόνια.

Η βράβευση έγινε από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Αθανάσιο Τορουνίδη και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θεοφάνη Κοντοχρήστο.

Για την τιμητική βράβευση απέστειλε επιστολή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος Ο.Κ.Ο.Ε. κ. Γεώργιος Συλλούρης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι χαιρετίζει από καρδιάς την τιμώμενη συγχωριανή του, από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, την γενέτειρα του μεγάλου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Έπειτα από το χαιρετισμό του Πρόεδρου της Κοινότητας Μπαμπαλιού κ. Αναστάσιου Αποστολάκη και του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Αθανάσιου Τορουνίδη, σειρά είχαν οι βραβεύσεις των μαθητών που αρίστευσαν και εισάχθηκαν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι αριστούχοι που επιβραβεύτηκαν, ήταν οι εξής: ο Ηλίας Σταλίκας, ο Σπυρίδων Τορουνίδης, ο Γεώργιος Τορουνίδης, η Δέσποινα Γκούβα, η Ελένη Κοντοχρήστου, η Αθανασία Μαυριδοπούλου, η Αναστασία Κοντού, η Αδαμαντία Κοντού, η Αναστασία Θεοδωρίδου, ο Επαμεινώνδας Πολύζος, η Θεοδώρα Κουρουβασίλη και η Λυδία Ψαραδέλλη.

Τους επαίνους έδωσαν: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Αθανάσιος Τορουνίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπαμπαλιού κ. Αναστάσιος Αποστολάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Δαουτίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού κ. Θεοφάνης Κοντοχρήστος, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας δημοτικής ενότητας Ινάχου κ. Θωμάς Μπαγιάτης, ο πατήρ Θεόδωρος Πασχαλίδης, ο Αντιστράτηγος του Ελληνικού Στρατού κ. Περικλής Κουρουβασίλης, ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Κονταξής, καθώς επίσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου η κα ΚανήΤριανταφυλλίδου, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρίδης και η κα Παναγιώτα Γιαννούτσου.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας και του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες».

Μετέπειτα ακολούθησε ένα τρικούβερτο γλέντι με παραδοσιακή ποντιακή μουσική.

Στο τραγούδι ήταν ο Αλέξανδρος Κοπαλάς, στη λύρα τον συνόδεψε ο Κώστας Παπαδόπουλος, τον παλμό με το νταούλι έδωσε ο Θεοδόσης Ευφραιμίδης και ο Άκης Κοπαλάς ήταν στα πλήκτρα.

Στην ασφυκτικά γεμάτη πλατεία του Μπαμπαλιού τον παλμό έδωσε η νεολαία, που ομολογουμένως έδωσε δυναμικό παρών και ήταν κάτι το οποίο έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους.

Εντούτοις για ακόμα μια χρονιά, μας τίμησε με την παρουσία του, ο αγαπητός πλέον σε όλους, πατέρας Θεόδωρος Πασχαλίδης από την ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού, από τον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος τραγούδησε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και χόρεψε ποντιακούς χορούς ξεσηκώνοντας το πλήθος.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αμφιλοχίας καθώς και όλους τους δωροθέτες που προσέφεραν τα προϊόντα τους για τη λαχειοφόρο αγορά καθώς και όλους όσους προσέφεραν οικονομική ενίσχυση.

Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους όσους προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους: τον Γιώργο Καραχρήστο για τα τραπέζια και τις καρέκλες, τον Γιώργο Μπουραλέξη για τα μπλουζάκια στο συναπάντημα και για τα μπλουζάκια του χορευτικού, τον Αλέξανδρο Σωτηριάδη για την βιντεοκάλυψη της βραδιάς, τον Θωμά Γούλα για το φωτογραφικό υλικό, τον Δημήτρη Σωτηριάδη για τα ηλεκτρολογικά, τους ψήστες: Βασίλη Μουτεσίδη, Ηλία Θεοδωρίδη, Κυριάκο Μουτεσίδη και Κωνσταντίνο Μικρόπουλο, τον Γιώργο Ξανθόπουλο, την Ευγενία Μηλιόρδου και την Μαρία Αναστασίου για το σερβίρισμα, την ΚανήΤριανταφυλλίδου, τον Γιώργο Αποστολάκη, τον Φάνη Αποστολάκη, τον Γιάννη Κοντοχρήστο για το σερβίρισμα των ποτών, τον Γρηγόρη Κοντοχρήστο για την παρασκευή και το σερβίρισμα του πατσά. Επίσης για την εθελοντική εργασία ευχαριστούμε: τον Γιώργο Αποστολάκη, τον Γιάννη Σωτηριάδη, τον Δημήτρη Σωτηριάδη, τον Γρηγόρη Κοντοχρήστο, τον Γιώργο Μουτεσίδη, τον Γιώργο Σταλίκα, τον Γιάννη Παπανδρεάδη, τον Γιάννη Μουτεσίδη, τον Κυριάκο Μουτεσίδη, τον Χρήστο Τριανταφυλλίδη, τον Βασίλη Σωτηριάδη. Επίσης όλα τα μικρά παιδιά που συνέβαλαν και έδωσαν χείρα βοηθείας όπου υπήρχε ανάγκη.

Να σας έχει όλους ο Θεός καλά!!

Και του χρόνου με υγεία!!!

Πηγή: E-Maistros.gr

Διαβάστηκε 123 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News