Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  12:24 πμ
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 13:45

Αποχώρηση της πολιτιστικής διαδρομής "Δρόμοι της Ελιάς" από το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός "Δρόμοι της Ελιάς" ανακοινώνει την απόφασή του να αποχωρήσει από το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο συμμετείχε ως πιστοποιημένο μέλος από το 2005.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ως άμεση αντίδραση στη στάση του Συμβουλίου της Ευρώπης απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή. Ο οργανισμός μας θεωρεί ότι η σιωπή και η αδράνεια του Συμβουλίου της Ευρώπης σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα δεν συνάδει με τις αξίες του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ειρήνης που υποστηρίζουμε.

Παρά την αποχώρησή μας από το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οργανισμός μας παραμένει προσηλωμένος στην αποστολή του. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να πραγματοποιούμε πολιτιστικές διαδρομές "Δρόμοι της Ελιάς", φέρνοντας κοντύτερα πολιτισμούς και παραδόσεις, και αναδεικνύοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο ως προϋπόθεση για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Υπενθυμίζουμε ότι το 2003, η UNESCO ανακήρυξε τους "Δρόμους της Ελιάς" ως Πολιτιστική Διαδρομή διαπολιτισμικού διαλόγου για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους του πολιτισμού και καλούμε το Συμβούλιο της Ευρώπης να σταματήσει να σιωπά στο έγκλημα της γενοκτονίας, σύμφωνα με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και τον ΟΗΕ, και να αναλάβει τις ευθύνες του!

Στη συνημμένη επιστολή παρατίθενται αναλυτικά οι λόγοι της αποχώρησής μας, καθώς και προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις που καλούμε το Συμβούλιο της Ευρώπης να αναλάβει.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 Πολιτιστικός Οργανισμός “Δρόμοι της Ελιάς”

2721095620

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.olivetreeroute.gr

Ακολουθεί η επιστολή με τους λόγους αποχώρησης.

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 105 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία