Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  12:23 πμ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 18:19

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κοιμόμαστε – Η στάση ύπνου που ωφελεί την υγεία μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία σου, αν κοιμάσαι με αυτόν τον τρόπο

Μπρούμυτα, ανάσκελα ή στο πλάι; Αλήθεια, ποιος είναι ο τρόπος που εσύ κοιμάσαι, γιατί σύμφωνα με την επιστήμη το πώς κοιμόμαστε έχει επίδραση στην υγεία μας. Ναι, ναι καλά διάβασες.

Όπως αναφέρεται, ο ορθότερος τρόπος να κοιμόμαστε είναι στο πλάι, καθώς δεν επιβαρύνεται κανένα σημείο του σώματος, ενώ, παράλληλα, υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα καταπονούνται η σπονδυλική στήλη και ο αυχένας, ενώ όταν κοιμόμαστε ανάσκελα είναι εντονότερο το ροχαλητό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ύπνου, αν κοιμάσαι μπρούμυτα ή ανάσκελα ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου θα σε βοηθήσει να αλλάξεις συνήθεια και να κάνεις έναν ποιοτικό και άνετο ύπνο στο πλάι. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και ικανοποιητικά για να σε πείσουν να δοκιμάσεις αυτή τη στάση στον ύπνο σου.

Ο ύπνος στο πλάι ωφελεί την υγεία μας

  • Ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη, ευθυγραμμίζοντας τη σπονδυλική στήλη
  • Μειώνει τα προβλήματα στον ύπνο, όπως είναι το ροχαλητό και η άπνοια ύπνου, βοηθώντας στην καλύτερη αναπνοή.
  • Βελτιώνει την υγεία του εντέρου, διότι η βαρύτητα βοηθάει πολύ στην πέψη.
  • Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, γεγονός που μπορεί να ωφελήσει ηλικιωμένους, προλαμβάνοντας τα συμπτώματα της άνοιας.
  • Είναι ο ιδανικός τρόπος ύπνου για τις γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για θέματα υγείας.

Tips για να κοιμηθείς στο πλάι

1.Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, όμως το Α και το Ω για έναν ξεκούραστο ύπνο είναι το μαξιλάρι. Επένδυσε σε ένα μαξιλάρι που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σου και θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλά. Σκληρό η μαλακό; Αυτή είναι η δική σου επιλογή. Η συμβουλή μας είναι αυτό που θα επιλέξεις να είναι ανατομικό και ποιοτικό.

2.Δοκίμασε να βάλεις ένα απλό μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν επιβεβαιώσει, πως το μαξιλάρι σε αυτή την περιοχή του σώματος μας βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα.

3.Η εμβρυακή στάση δεν είναι πάντα η καλύτερη. Μπορεί για τις κρύες νύχτες του χειμώνα να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ωστόσο, όταν βρισκόμαστε για ώρες σε αυτή τη στάση, δεν ωφελούμε το σώμα μας. Το τέντωμα ή χαλάρωση των ποδιών είναι κάποιοι τρόποι για να το περιορίσουμε.

4.Να κοιμάσαι και από τις δύο πλευρές, ώστε να αποφύγεις τις ανισορροπίες και να βρεις ποια μεριά σε βολεύει περισσότερο.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2015, οι άνθρωποι που κοιμούνται από την αριστερή πλευρά έχουν περισσότερα οφέλη για το σώμα τους από εκείνους που κοιμούνται από τη δεξιά. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί πως όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στομάχι τους (καούρα, παλινδρόμηση) αυτά είναι πιο ήπια, όταν κοιμούνται από την αριστερή πλευρά σε σχέση με τη δεξία.

jenny.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News