Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:54 πμ
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 18:14

Αιτωλικό: Για ακόμη μια χρονιά εντυπωσιακό το πανηγύρι της Αγίας Αγάθης (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πανηγύρι της Αγίας Αγάθης Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Αιτωλικό, το τριήμερο 21, 22 και 23 Αυγούστου, μέρα που η εκκλησία μας εορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2020 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Κεντρικό θέμα του πανηγυριού είναι τα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής επανάστασης του 1821, η απελευθέρωση του Αιτωλικού από τους Τούρκους και η απόδοση τιμής στους πεσόντες αρματωμένους της επανάστασης.

Πεζοί και έφιπποι πανηγυριστές, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, ανηφόρησαν από την πλατεία Πλατεία Γρ. Λιακατά προς το ορεινό εκκλησάκι της Αγίας Αγάθης, όπου συνάντησαν τους τους Σταμνιώτες πανηγυριστές και συμμετείχαν σε ολονύκτιο γλέντι.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Βασίλη Γαλατά:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 190 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News