Παρασκευή, 25η Οκτωμβρίου 2024  11:54 μμ
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 17:47

Το MEGA CHANNEL για το Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο δήμος Αγρινίου διοργανώνει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 25 του μήνα.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς.

«Το Αγρίνιο κινείται πλέον στους ρυθμούς του διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ που γίνεται στη χώρα. Από τις 21 Αυγούστου έως την Κυριακή 25, κάθε χρόνο την ίδια εποχή, συγκεντρώνονται στο Αγρίνιο από διάφορες χώρες παραδοσιακά συγκροτήματα», λέει ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Παπαναστασίου.

Φέτος, στις εκδηλώσεις συμμετέχουν συγκροτήματα και χορευτικά σχήματα από τη Χαβάη, τη Νέα Ζηλανδία, το Εκουαδόρ, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Σερβία και πολλές άλλες χώρες.

«Χθες ήταν η ελληνική βραδιά, σήμερα είναι η επίσημη έναρξη. Φέτος θα γίνει και ένα workshop όπου κάθε χώρα θα διδάσκει έναν δικό της χορό».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, «υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν ιδιαίτερους χορούς» και αυτό είναι που κάνει το φεστιβάλ ξεχωριστό.

«Είναι μια μίξη ανθρώπων, πολιτισμών, ήχων, και χρωμάτων που είναι εξαιρετική».

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 225 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 17:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.